İyi ahlaklı, değerlerine bağlı nesiller yetişmek en büyük yatırımdır

İyi ahlaklı, değerlerine bağlı nesiller yetişmek en büyük yatırımdır

2019-2020 eğitim öğretim yılının sene başı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında eğitim camiasıyla bir araya gelen Bingöl Mili Eğitim İl Müdürü Rahmi Güney, "İyi ahlaklı, değerlerine bağlı nesiller yetişmek en büyük yatırımdır" dedi.

Bingöl'de bir süre önce göreve başlayan Mili Eğitim İl Müdürü Rahmi Güney, il ve ilçelerde eğitim camiasıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Solhan Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Şube Müdürleri, ilçedeki tüm okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Güney, katılımcılara seslenerek, "Sizin bize desteğiniz olmadan başarmamız imkansız. Sizden tek ricam birlikte, yeniliklere açık çalışmalar yürütmenizdir." dedi.

"İyi ahlaklı değerlerine bağlı nesiller yetişmek en büyük yatırımdır"

Güney, şunları söyledi:

"Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Öğretmenlerimizin, sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlaklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine sahip çıkan ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılacak en büyük yatırımdır. Bu bağlamda sizlerden istediğimiz projelere ağırlık vermeniz… Her okulumuzun mutlaka bir projesi olmasını istiyoruz."

Toplantı, idareci ve öğretmenlerin görüş ve önerilerinin sunumuyla son buldu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler