İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Masa artık millet iradesini yansıtmıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Masa artık millet iradesini yansıtmıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı masasının artık millet iradesini yansıtmadığını vurguladı.

Altılı masa toplantısının ardından İYİ Parti, olağanüstü toplanma kararı aldı. Toplantının ardından açıklama yapan Akşener, noter masasında olmayacaklarını belirtti.

Akşener'in açıklamaları şöyle;

"Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya alınmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz.

Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısındayız.

Bizim seçimimiz dün de belliydi, bugün de belli. Karşımıza kim çıkarsa çıksın bizim mücadelemiz bugün de aynı. Milletimize söz verdik. Milletimizin sesini bastıran değil o sesi duyuran olacağız.

Biz bugünlerde, bugünlere dayatmalara direnerek geldik. Biz kirli pazarlıkları reddederek geldik. Bu doğrultuda siyasetimizin merkezine milletimizi alıp il il, ilçe ilçe, karış karış gezdik.

5 siyasi partiyle çok önemli bir adım attık. Tüm farklılıklarımıza rağmen bu dertlerin ortak çözümüne yönelik bir çok önemli konuda mutabakat sağladık.

5 parti dünkü toplantıda 'Kılıçdaroğlu aday olsun' dedi. Yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında uzun süredir Erdoğan'a karşı açık ara kazanan iki ismi beyan ettik. Bu iki isim sayın Mansur Yavaş ile sayın Ekrem İmamoğlu.

Maalesef ve maalesef bu görüş ve önerilerimiz masadaki paydaşlarımız tarafından kesin bir biçimde reddedildi.

Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar 85 milyonun kutlu zaferine tercih edilmişti. Biz İYİ Parti'yi bunun için kurmadık. Biz önce millet önce memleket demekten asla vazgeçmedik. Bir kez bile milletimize verdiğimiz sözden dönmedik.

Sayın Mansur Yavaş'a ve sayın Ekrem İmamoğlu çağrıda bulunmak istiyorum. Siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. Üzerinize atılan iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Ne mutlu size ki.. milletimiz gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. Milletimiz sizleri sevdi, bağrınıza bastı. Milletimiz sizi göreve çağırıyor." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.