İYİ Parti: Leyla Güven'in dokunulmazlığı kaldırılsın

İYİ Parti: Leyla Güven'in dokunulmazlığı kaldırılsın

İYİ Parti, HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatılan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi.

"Leyla Güven, parlamentoda aldığı maaşı hak etmeyen, Türkiye'nin altını oyan terörist örgüte destek veren, teröristlere gerilla diyerek küstahça tavır sergileyen biri." diyen İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, şunları kaydetti:

"Bu milletvekilinin dokunulmazlığının kalkması yolunda basın bültenimiz ve basın açıklamamız olmuştu. Bu konuda iktidar partisine de çağrıda bulunuyorum. Lütfen bu şahıs ile ilgili hazırlanan fezlekeyi Meclis'e getirin. Biz de dokunulmazlığını kaldıralım. Bu memlekete ihanet edenler Meclis'te olmamalıdır. Bu memleketin kursağından çıkan vergilerle maaş alan bir milletvekili dağdaki teröriste sahip çıkmamalı. Buna cüret edilememeli."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasına ilişkin, 11 Eylül'de gerçekleştirilen protesto eylemine katılan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven hakkında, "terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler