İYİ Parti'den peş peşe istifa

İYİ Parti'den peş peşe istifa

​Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toprakçı, İYİ Parti'nin ülkeye ümit olamayacağını ve arkadaşlarımızın değersizleştirilmesinden dolayı İYİ Parti'den istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili ve STK'larla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı Tuba Vural Çokal, ardından İyi Parti Kumluca Belediye Meclis Üyesi ve yine İYİ Parti'de Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toprakçı da parti üyeliğinden istifa ettiklerini açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden istifasını duyuran Çokal, "İYİ Parti STK'larla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, GİK üyeliği görevlerimden, Kurucu İlçe Başkanı olarak göreve başladığım İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum." dedi.

Twitter hesabından istifa gerekçesini belirten Çokal, "Eğer emekler kişisel hırs ve egolara ezdirilir, değersizleştirilmeye çalışılırsa ve bu durum siyasi bir partide alışkanlık haline geldiyse ne yazık ki ülkeye ümit olamaz. Yol arkadaşlarım ve şahsım da uzun zamandır değersizleştirmeye ve tacizlere maruz kalmaktadır." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in önderliğinde ulaşmak adına çıkılan yol beklentilerinin karşılanamadığını dile getiren Çokal, " Antalya'da kongre sürecine gidilirken, Antalya'nın iki büyük ilçe başkanının görevden alınması da bu durumun bir sonucu olduğu gibi, demokrasi vurgusu yapan bir partinin kendi kongre sürecinde adil ve eşit bir ortamı sağlayamadığının da bir göstergesidir." dedi.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toprakçı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, arkadaşlarının zorlama bir başkanın ikbali uğruna değersizleştirildiğini, teşkilatlarda katliam yapan, önüne gelene küfredenin, hakaret edenin ve iftira atanın yönetim kademelerini işgal ettiği bir partide siyaset yapılamayacağı anlaşıldığından İYİ Parti'den istifa ettiğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.