İzinsiz mesaj gönderilemeyecek

İzinsiz mesaj gönderilemeyecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yaptığı açıklamada işletmecilerin pazarlama ve tanıtım amaçlı tüketicilerle sesli arama, e-posta ve SMS ile izinsiz iletişim kurulamayacağını belirtti.

BTK bir açıklama yayımlayarak elektronik haberleşme sektöründe faaliyette bulunan sabit, cep telefonu, internet servis sağlayıcıları ile uydu platform işletmecileri tarafından, pazarlama ve tanıtım amaçlı olarak tüketiciler ile sesli arama, e-posta ve SMS yöntemi ile izinsiz iletişim kurulamayacağını belirtti.

Yapılan açıklamada 09/07/2015 tarihli Kurul Kararı ile işletmecilerin pazarlama ve tanıtım amaçlı haberleşme yapılabilmesi için izin alma zorunluluğu getirildiği hatırlatılarak, “Söz konusu mevzuat çerçevesinde sesli arama ile e-posta ve SMS gönderimi aynı hükümlerine tabidir. Buna aykırı olarak tüketiciler ile pazarlama ve tanıtım amaçlı olarak sesli arama yoluyla iletişim kurduğu tespit edilen işletmecilere bir yazı gönderilerek, ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatılmış ve şikâyet konusu fiil ile ilgili denetim faaliyetlerini daha sağlıklı yürütülmesini teminen işletmecilerden mevzuat hükümlerine uyup uymadıklarına ilişkin gerekli bilgiler istenmiştir.” denildi.

İşletmecilerin BTK’nın düzenlediği esaslara uymaması halinde ise 15/02/2014 tarihli ve 28914 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği hükümlerinin uygulanacağı vurgulandı.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.