İzmir belediyeciliği sular altında kaldı!

İzmir belediyeciliği sular altında kaldı!

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, şiddetli bir yağışın sadece birkaç saat içinde şehri teslim alması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sular altında kaldığını söyledi.

İZMİR - İzmir'de hayatı felç eden yağış hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, yaşananların İzmir'in altyapı yetersizliğini, güçlü bir altyapıya sahip olmadığını açıkça ortaya koyduğunu iddia etti.


İl Başkanlığında açıklama yapan Bayram Sakartepe işin en trajikomik yanının, afetlerde insanların yardımına koşması gereken İtfaiye Daire Müdürlüğünün de sular altında kalması olduğunu savundu.


Birçok yerde suyun yağmur ızgaralarının dışından aktığını vurgulayan İl Başkanı Sakartepe, "Hani yapılan mazgallardan su akışı sağlanacaktı, yollarda birikmesi önlenecekti? Yaşanan yağmurda gördük ki yine yollar, caddeler göle döndü. Vatandaşlarımız bir sürü rezillik yaşadı. Dizine kadar çamurlu sulara battı. Yağışlar için tedbir olarak yapılan ve İzmirlilerin milyonlarının akıtıldığı yağmur kanallarının hangi mühendislik dehasına göre yapıldığını merak ediyoruz? Paralarımızın oluk oluk aktığı, ama yıllardır hiçbir yoğun yağışta en ufak faydasını görmediğimiz yağmur kanalları acaba ne işe yarıyor?" şeklinde konuştu.


Belediyenin su baskını yaşayan vatandaşların yardımına koşmadığını dile getiren Sakartepe, "Bu yağışta da yine etkisiz kalan yağmursuyu kanallarını gördük. Tıkalı mazgalları gördük. Su basan ev ve işyerlerini, insanların kaderi ile baş başa bırakıldığını gördük. Altgeçitlerde suya gömülen arabaları gördük. Sokaklarından nehir gibi akan çamurlu suları gördük. İki karış suda boğulan caddeleri gördük. Ve bu manzaralarla İzmir, adeta küçük çaplı Tsunami felaketi yaşamış bir şehri andırıyordu. Sayın Kocaoğlu, belediye başkanı olduğunuz kent buna mı layık? Bu manzarayı içinize nasıl sindirebiliyorsunuz?" diye sordu. (İlyas Yıldız - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.