İzmir Valisi Ayyıldız'dan saldırıya ilişkin açıklama

İzmir Valisi Ayyıldız'dan saldırıya ilişkin açıklama

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Adliye önünde bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6-7 kişinin yaralandığını açıkladı.

İzmir Adliyesi önünde bombalı araçla gerçekleştirilen saldırının ardından Vali Erol Ayyıldız basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Saldırıda bir polis ve adliye memurunun hayatını kaybettiğini belirten Vali Ayyıldız, eldeki verilerin saldırıyı PKK'nin gerçekleştirdiğini gösterdiğini belirtti.

Ayyıldız, "Bu çatışmada içinde olan teröristler kaçarken bombalı aracı patlattılar. Bunun sonucunda da çıkan çatışmada bir polis memurumuzla, bir adliye memurumuz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize şifalar diliyoruz." dedi.

Saldırının ardından bir bombalı aracın tespit edilip imha edildiğini dile getiren Ayyıldız, "İki terörist ölü olarak ele geçirildi. Yanlarında iki adet kaleşnikof tüfek bulunuyordu. Teröristlerin yanında sekiz el bombası vardı. Bir bombalı araç daha tespit edip imha ettik. Eldeki veriler PKK'yı gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Cumhuriyet Başsavcılığının bölgede incelemelerinin devam ettiği öğrenildi. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.