İzmir yarın yapılacak Kutlu Doğum'a hazır

İzmir yarın yapılacak Kutlu Doğum'a hazır

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında yarın İzmir’de düzenleyecek olan Kutlu Doğum programının tüm hazırlıkları tamamlandı.

Avrupa ve Türkiye’nin birçok yerinde Kutlu Doğum etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Pazar günü (yarın) İzmir'de "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlik için hazırlıklarını hızla sürdüren Platformun İzmir Koordinatörlüğü İzmirlileri etkinliğe davet etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörü Hacı Şani, platformun çalışmaları ve Buca Akıncılar Meydanı'nda düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Bu yıl ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temasını işlediklerini belirten Hacı Şani; “Peygamber Sevdalıları Platformu, Hz. Muhammed’in nurlu sünnetini kendisine yol edinen bir kuruluştur. Bu çerçevede her yıl Hz. Peygamberi farklı yönleriyle topluma anlatmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Önceki senelerde Hz. Peygamberin yaşayan Kur’an olduğunu ifade etmek için ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)’ temasını kullandık. Geçen sene de ‘Allah’ın Peygamberinde sizler için en güzel örnekler vardır’ düsturunu şiar edinerek ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)’ temasıyla Türkiye’nin hemen hemen her yerinde Kutlu Doğum programları düzenledik. Bu yıl ise gerek Türkiye’nin bazı bölgelerinde yaşanan çatışmalı ortamdan ve gerekse de İslam Ümmetinin içinde bulunduğu parçalanmışlığı, ayrılıkları izale etmek ve çözümün yine Hz. Peygamber Efendimiz olduğunu vurgulamak için tema olarak ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temasını işliyoruz. Şu anda Ümmetin ayrılık kurtulması; vahdet ve kardeşliğimizin yeniden tesisi için Hz. Muhammed’in sünnetine sımsıkı sarılmamız gerekir.” dedi.

İzmir’de Pazar günü (yarın) düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliğinin çalışmaları hakkında bilgi veren Şani, şunları söyledi; “ Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de Hz. Peygamberi halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. O’nun getirdiği evrensel mesajı duyurmaya ve onun sevgisini gönüllere nakşetmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda bu yıl da İzmir merkez ve ilçelerde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinliklerin en büyüğünü bu Pazar günü Buca Akıncılar Miting Meydanı’nda yapacağız. Bu etkinlik için şehrin birçok yerine afiş ve brandalar asıldı. 80 bin adet el ilanıyla halkımızı etkinliğe davet ettik. Yolcu taşıma araçları ve hastanelerde görüntülü reklam yoluyla halkımıza ulaştık. Bununla birlikte radyo, televizyon ve gazetelerde programın ilanını verdik. Ayrıca bu yıl platformumuzun bastırdığı ‘Ona Uyun ki, Allah Sizi Sevsin’ isimli yaklaşık 20 bin adet kitabı ev ev dolaşarak İzmirlilere hediye ettik. Her yıl binlerce Peygamber Sevdalısı İzmirlinin katıldığı etkinliğimiz 24 Nisan Pazar Saat:14.30’da başlayacak. Kur’an-ı Kerim, ilahi ile şiirlerin okunacağı ve konuşmaların yapılacağı Kutlu Doğum etkinliğine tüm halkımızı davet ediyoruz.” (Muhammed Yıldız – İLKHA) 































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.