İzmir'de sosyal medya kullanımı konulu seminer düzenlendi

İzmir'de sosyal medya kullanımı konulu seminer düzenlendi

İdeal Eğitim Vakfı tarafından bu yıl ilki düzenlenen programda sosyal medyanın faydaları ve zararları hakkında seminer verildi.

Program Bilal Gülşahin'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda katılımcılara sosyal medyanın kullanımı ile ilgili bilgiler veren Eğitimci Ömer Faruk Ketboğa sosyal medya kullanımının insani boyutuna dikkat çekti.

Özellikle cep telefonlarıyla hayatımıza giren sosyal tehlikeye değinen Ketboğa, 2006 yılında yayına giren facebook'un toplum üzerinde ciddi bir şekilde yer ettiğini söyledi.

Ketboğa, "Akıllı cep telefonlarını yediden yetmişe herkes kullanıyor ve özellikle kadınlar bu konuda akıllı telefonu, çocuğundan bir kurtuluş aracı olarak görüyor. Çocuğa verilmesi gereken ahlakın, terbiyenin ve benzeri güzel hasletlerin kolay kaçış yolu olarak cep telefonunun kullanılması, toplumu ciddi bir şekilde parçalıyor." dedi.

Sosyal medyanın şer'i boyutuna, özellikle de telefon oyunlarına değinen Adnan Alınç, dünyadaki oyunların büyük bir çoğunluğunun İslam düşmanları tarafından yapıldığını belirtti. Alınç, bu oyunlarda Müslümanları terörist, kendilerini de insanlığın kurtarıcısı olarak çocuklarımızın beynine kazıdıklarına dikkat çekti.

Alınç, sosyal medyada insanlara ''Yem'' olarak sunulan tehlikelere dikkat çekerek, karşı cinsi; hem kız hem de erkekleri kullanarak gençlerimizin ahlakını çökerttiklerini ve kendilerine model olarak sunduklarını ve bu şekilde toplumu bozduklarını ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.