İzmir'de zabıtalardan Arapça tabela hazımsızlığı

İzmir'de zabıtalardan Arapça tabela hazımsızlığı

İzmir'in Basmane semtinde, genellikle Suriyelilerin kaldığı bölgede, Konak Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri esnaflara Arapça tabelalarını kaldırmalarını, kaldırmadıkları takdirde cezai işlem uygulayacaklarını söyledi.

Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren esnafın polis tarafından zorla gözaltına alınmaya çalışıldığı belirtildi.

Zabıtalar tarafından yapılan bu uygulamaya tepki gösteren Basmane esnafı, "Böyle bir şeyin olması mümkün değil, buradaki Suriyelilerin hiçbiri Türkçe yazılardan anlamıyor." dediler.

Yaklaşık 2 aydır zabıtaların bu tabelaları kaldırmalarını istediğini, hatta fiyat etiketlerinin dahi Arapça yazılmasına tahammüllerinin olmadığını söyleyen Yusuf Ökmen (esnaf); "Farklı dillere, özellikle İngilizce gibi yabancı tabelaların neden kaldırılmadığını söylediklerinde, ters bir üslup ile kendilerine bu iş bizi ilgilendirmiyor." dediklerini aktardı.

Buradakilerin yüzde doksanı Suriyelidir diyen Ökmen; "Bu kadar Suriyeliye neden yaşama hakkı verilmiyor, neden kendi dillerinden koparılmaya çalışılıyor?" diye sordu.

Yetkililerden bu işe acil bir şekilde mani olunmasını isteyen Ökmen; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeliler hakkında belediyelerin yaptığı bu keyfi uygulamalarına engel olması talebinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.