İzmirli STK temsilcilerinden İsrail'e tepki

İzmirli STK temsilcilerinden İsrail'e tepki

İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan İzmirli STK temsilcileri, İsrail'in İslam Ümmetinin arasındaki çekişmelerden cesaret aldığını vurgulayarak, tüm Müslümanların ortak bir tavır ortaya koymaları gerektiğini belirttiler.

İZMİR - İsrail’in günlerdir Gazze’ye yönelik yaptığı katliamlara İzmirli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden tepki geldi. İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan STK temsilcileri, İslam Ümmeti arasında yaşanan parçalanmışlıkların ve iç çekişmelerin İsrail’e cesaret verdiğini belirttiler.

 

İsrail’in geçmişten beri insanlığa karşı katliamlar yaptığını vurgulayan STK temsilcileri, yaşanan saldırılara karşı hem Müslümanların hem de İslam ülkelerinin ortak bir tavır ortaya koymaları gerektiğini ifade ettiler.

 

“İsrail’i durdurabilecek tek güç Hamas’tır”

İzmir’de faaliyet yürüten Özgün-Der Genel Başkanı Hamza Akdeniz, İsrail’i durdurabilecek tek gücün Hamas olduğunu belirterek, “İsrail’in her dönemde bunu yaptığına şahit oluyoruz. Ama bu son dönemde özellikle son 10 gündür sadırılarını artırdı. Bu gücü kendi etrafındaki, ne yazık ki kendisine İslam ülkesi diyen devletlerden alıyor. Başta Sisi’den alıyor. Ürdün’den, Suudi Arabistan’dan alıyor. Peki, neden Hamas veya neden Gazze diye sorarsan. Şimdi, Gazze denince akla Hamas geliyor, İslami direniş geliyor. İsrail’i tanımayan, İsrail’i durdurabilecek tek güç Hamas’tır. Hamas demek, İhvan demektir. Nasıl ki Mısır’da İhvan-ı boğdular, boğmaya çalıştılar. Gazze’de de Hamas’ı boğmaya çalışıyorlar. Sebep budur. Onun için sadece Gazze’ye ve Hamas’a saldırıyor.” dedi.

 

“Kudüs ordusu hazırlanmalıdır”

Akdeniz, İslam ülkelerinin kendi ordusunu hazırlaması gerektiğinin altını çizerek, “Biz Müslümanlar olarak hükümetlerden hiçbir beklenti içerisinde değiliz. Türkiye’de hükümet ciddi bir tepki koyuyor. Ama bu tepki sadece yüzeysel kalıyor. Ne yazık ki, ticari ilişkiler hala devam ediyor. Hala maslahatgüzar statüsünde ilişkiler devam ediyor. Biz Müslümanlar olarak, bunların tamamıyla ilişkilerin kesilmesini istiyoruz. Ve oraya yönelik bir ordunun hazırlanmasından yanayız. Yani, Kudüs ordusunun hazırlanması gerekiyor Müslümanlar ve Müslüman ülkeler tarafından. Ama ne yazık ki, kendisine Müslümanım diyen bu ülke yöneticileri yönetimde oldukları müddetçe İsrail, bu zulmüne devam edecektir. Onların kendi üzerlerine düşen, güçleri nispetince her türlü hazırlığı yapmalarıdır.” ifadelerini kullandı.

 

“Müslümanlar kendi aralarındaki çekişmeleri bırakması lazım”

Siyonist İsrail’in yaptığı katliamları garipsemediklerini ifade eden Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi Başkanı Cemil Genç, “Bizler de bu Ramazan ayında üzülüyoruz, kahroluyoruz. Ancak tarihten günümüze mel’un Yahudi kavmi kendilerine gönderilmiş olan Peygamberleri dahi gözlerini kırpmadan katletme yoluna gitmişlerdir. Dolayısıyla bugün Gazze’deki kardeşlerimize yaptıkları katliamları biz çok da garipsemiyoruz. Ve önümüzdeki süreçte de bu ahlaklarını, bu katliamlarını devam ettireceklerdir. Şuna inanıyoruz ki; eğer Müslümanlar kendi aralarındaki çekişmeleri, kendi aralarındaki parçalanmışlık ve bölünmüşlüklerini aşabilirlerse, Allah’ın izniyle İsrail Müslümanlara karşı hiçbir şekilde galip gelemeyecektir” dedi.

 

“Türkiye Hükümeti söylemden eyleme geçmelidir”

Özellikle Türkiye Hükümeti’nin artık söylemden eyleme geçmesi gerektiğini vurgulayan Genç, “Türkiye’nin İsrail’e karşı tavrını olumlu buluyoruz. Lakin bunu yetersiz olarak görüyoruz. Artık bazı şeylerin söylemden eyleme geçmesi lazım. Güney Amerika’da Venezuella ve bazı ülkeler bu tepkilerini eyleme dönüştürdüler. Ve bugün Türkiye’nin yapamadığını yaptılar. İsrail elçilerini memleketlerinden gönderdiler. Dolayısıyla Türkiye’nin bir takım somut adımlar atması lazım. Büyük elçilerin gönderilmesiyle beraber, özellikle Türkiye’de İsrail’e direkt yardım eden kuruluşlar tespit edilip bunlara yaptırım uygulanabilir. Bununla beraber İsrail’le yürütülen ticari ilişkiler askıya alınabilir. Ve daha birçok yaptırım uygulanabilir.” ifadelerini kullandı.

 

“Emperyalistler küresel bir hareket içerisinde”

Özgür-Der İzmir Şubesi yönetim kurulu üyesi Ayhan Yaraşıklı ise, “İsrail bu saldırıları devamlı bir şekilde sürdürüyor. Medya bugünlerde gündemine alınca daha da popüler hale geliyor. Bugün dünyada zulmü üretenler küresel bir hareket içerisinde. Global bir ordu halinde bütün Müslümanlara, bütün Mustazaflara saldırıyorlar. Avrupa devletleri de, ABD de İsrail’in saldırılarının haklı olduğunu, sanki ortada bir zulüm yokmuş gibi İsrail’in tırnağının kanamasına dahi müsaade etmeyeceklerini dile getirerek; acımasızca, fütursuzca ve terbiyesizce bir açıklamada bulunuyorlar. Bu da küfrün tek millet olduğunu bize gösteriyor.” dedi. (İlyas Yıldız – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.