Japonya’da Covid-19 vaka sayısı düşmeyince ilen edilen OHAL'in süresi uzatıldı

Japonya’da Covid-19 vaka sayısı düşmeyince ilen edilen OHAL'in süresi uzatıldı

Japonya, Covid-19 vaka sayılarının düşmemesi nedeni ile daha önce Tokyo, Osaka, Kyoto ve Hyogo'da ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının süresini uzatma kararı aldı.

Japonya hükümetinde, Covid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, yaptığı açıklamada düşmeyen vaka oranları karşısında, "Kriz durumu hissiyatımız sürüyor. Hükümet, vaka oranlarını tam kapsamlı kontrol altına alacak ve halkın güvende olduğu hissetmesi için elinde geleni yapacak." diyen Nişimura, OHAL'i uzatmayı planladıklarını belirtti.

Nişimura, "Osaka'da yatak kapasitesi oldukça kritik. Tokyo'da da bu oranın gelecek iki haftada kötüleşmesini bekliyoruz. Başkentte daha bulaşıcı varyantlar yayılıyor." dedi.

Buna göre Tokyo, Osaka, Kyoto ve Hyogo'da 11 Mayıs'ta sona ermesi planlanan OHAL, mayıs ayının sonuna kadar uzatılacak. Uygulamaya Aiçi ve Fukuoka eyaletleri de eklenecek.

Ülkede Covid-19 vaka sayısı 616 bin 123'e, ölü sayısı 10 bin 517'ye yükseldi. Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı ise 1098'e yükseldi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler