Kabe'nin son hali böyle olacak

Kabe'nin son hali böyle olacak

Kabe'nin son hali böyle olacak

Kabe’de başlayan inşaat çalışmaları süratle ilerliyor. 2 bin işçinin yer aldığı çalışmaların sonunda Kâbe’de 150 bin kişi aynı anda tavaf yapabilecek.

Hiç ara vermeden sürdürülen inşaat çalışmaları 2015’te son bulacak.

Revakların bir kısmı kaldırılırken 2 bin işçinin projeyi bitirmesi ile birlikte saatte 150 bin kişi aynı anda tavaf yapabilecek.

Kutsal topraklara akın eden Müslümanların daha kolay tavaf edebilmesi için, alan genişletme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

3 aşamada gerçekleştirilecek “Tavaf Alanı Genişletme Projesi”nin 2015 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Her aşama 1 yıl içerisinde tamamlanacak.

İlk aşama, Harem’in kuzeydoğu bölgesinin yarısıyla, Safa kapısı ile yürüyen merdivenler karşısında gerçekleştirilecek.

DÖRT KATA ÇIKIYOR Safa ve Merve tepeleri arasında kalan, Fetih kapısına yakın bölgede çalışmalar devam ederken, doğu tarafındaki ikinci kat ve teras ile yine 7 yıl önce inşa edilen revakların bir kısmı kaldırılıyor.

Genişletme projesi ile tavaf alanı dışındaki Osmanlı revakları arkasındaki bölgeler tavaf alanına dahil edilecek.

Revakların sütunları uzatılacak ve bir bodrum, 3 kat ve çatı katından oluşan yeni bir bina inşa edilecek.

HAC MEVSiMiNDE ARA VERiLECEK Umre sezonu dolayısıyla hızlandırılan çalışmalar, Ramazan öncesinde 2 kat hızlandırılacak. Hac mevsiminde 4 aylığına duracak çalışmalar umre mevsiminin açılmasıyla birlikte, önümüzdeki yıl Muharrem ayında tekrar başlayacak.

Projedeki ilk aşamanın tamamlanmasından sonra tavaf alanı 20 metre genişlemiş olacak. Projenin tamamlanması ile birlikte de saatte 150 bin kişi tavaf yapabilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.