Kabil Üniversitesine saldırı: 19 ölü

​Afganistan'ın başkenti Kabil'deki üniversiteye düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 19 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, yaptığı açıklamada Kabil Üniversitesi yerleşkesinde bir patlamanın yaşandığını, ardından bir grup silahlı kişinin üniversitenin hukuk fakültesi yakınında ateş etmeye başladığını belirtti.

Aryen, saldırının 3 kişi tarafından düzenlendiğini, 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin yaralandığını kaydetti.

Saldırının ardından çok sayıda Afgan özel kuvvetlerinin üniversiteye gönderildi, yüzlerce kişi olay yerinden tahliye edildi.

Afgan medyası, üniversitede bugün İran'dan temsilcilerin de katılacağı bir kitap sergisinin açılış töreninin olduğunu belirtti.

Taliban, saldırıya ilişkin bir ilgilerinin olmadığını açıkladı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği saldırıyı kınadı

Saldırıya ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yapan Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği, "Bugün Kabil Üniversitesi'nde birçok masum cana mal olan ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Mağdur ailelere başsağlığı diliyoruz. Terörizmin dini, etnisitesi veya milliyeti yoktur. Görüşmelerin devam ettiği bir zamanda savaşmak asla bir seçenek değildir." dedi.


Kabil Üniversitesine saldırı: 19 ölü

Kabil Üniversitesine saldırı: 19 ölü

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler