Kabil'de ABD Büyükelçiliği yakınında patlama

Kabil'de ABD Büyükelçiliği yakınında patlama

Afganistan’ın başkentinde ABD Büyükelçiliği yakınında büyük bir patlamanın gerçekleştiği ve yaralıların olduğu bildirildi.

Afganistan’nın başkenti Kabil'de ABD Büyükelçiliği yakınında büyük bir patlamanın gerçekleştiği ve en az 50 kişinin yaralandığı belirtildi.

Patlamanın, caddede araç trafiğinin yoğun olduğu bir saatte gerçekleştiği ifade edildi. Patlamanın etkisiyle yoğun dumanlar yükselirken çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

Patlamanın ardından silahlı bazı kişiler çevredeki yüksek bir binaya çıkarak aynı bölgede bulunan Savunma Bakanlığı binasına ateş etmeye başladığı ifade edildi.

Saldırının ardından polis ve özel Afgan güvenlik güçleri bölgeyi sararak kordon altına aldı.

Patlamada Futbol Federasyonu ve bir stadyum da etkilendi.

Futbol Federasyon sözcüsü Shams Amini, "Meslektaşlarımızdan bazıları içeride kalmış, bazı yaralanmalar oldu. Saldırganların binaya girip girmediğini bilmiyoruz." dedi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Vahidullah Mayar ise düzinelerce yaralının ki patlamadan dolayı hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Taliban'dan açıklama

Taliban ise Sözcüsü Zebihullah Mücahid ise saldırıyı üstlenerek Kabil’deki Savunma Bakanlığı Lojistik ve Teknik Merkezine, çok sayıda Taliban mensubunun girerek çatıştığını, ardından bomba yüklü araçları infilak ettirdiklerini aktardı.

Zebihullah Mücahid, saldırıda şu ana kadar onlarca Savunma Bakanlığı yetkilisi, asker ve çalışanının öldüğünü savundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.