Kaçak avlanan 3 kişi yakalandı

Kaçak avlanan 3 kişi yakalandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde su seviyesinin düşmesini fırsat bilerek kaçak avlanan 3 kişi suçüstü yakalandı.

MERSİN - Tarsus Avcılar Kulübü ve Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerince yapılan uygulamada, Tarsus Halitağa köyü Berdan Nehri’nde kaçak balık avcılığı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı.

 

Yapılan aramalarda ise 200 metre ağ, bir adet kayık ve 75 kilogram farklı cins ve büyüklüklerde balığa da el konulurken şahıslar haklarında idari yaptırım kararı uygulanmak üzere İlçe Tarım Müdürlüğüne devredildi.

 

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu yaptığı açıklamada: “Son dönemlerde yağışların olmaması ve Berdan Nehri’ni besleyen nehirler üzerine kurulan HES’lerden dolayı su seviyesi hemen hemen diz seviyesindedir. Bu şartlarda balık avlamayı biz avcılar kulübü olarak tasvip etmiyoruz ve üyelerimiz bunun bilincindedir. Ama bu usullere uymayan kanuna muhalefet ederek avlanan avcılar yüzünden kaynaklarımız giderek azalmaktadır. Biz herkesi bu konuda duyarlılığa çağırıyoruz. Bunların önüne geçmez isek, bizden sonraki nesiller bu nehir hiç balık göremeyecekler. Vatandaşlarımızdan ricamız bu şekilde kaçak avlanan avcılar gördüklerinde gerek bize gerekse İlçe Tarım yâda İlçe Jandarma Komutanlığına ihbarda bulunmalarıdır. Bu konularda arkamızda olan ve her türlü desteği bize sağlayan Kaymakamımız Sn. Hasan Göç başta olmak üzere, İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerine de teşekkür ederim.” (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.