Kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla kesilen cezaya tepki

Kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla kesilen cezaya tepki

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, kaçak elektrik kullanımından ceza kesilen vatandaş, cezanın haksız yere kesildiğini ve hakkını helal etmediğini ifade ederken Dicle EDAŞ yetkilileri ise kaçağın video kaydı ile sabit olduğunu iddia ediyor.

Mardin’de elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle EDAŞ, vatandaşlara kestiği cezalarla mağdur etmeye devam ediyor. DEDAŞ'ın kendilerine kaçak elektrik kullanmadığı halde para cezası kestiğini ileri süren vatandaş Mehmet Memiş, duruma tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde cep telefonuna gelen mesaj ile neye uğradığını şaşırdığını belirten Memiş, şöyle dedi:

“Gelen mesaja göre 4 bin 46 lira borcum varmış. Bende bunun üzerine kuruma giderek neyin borcu olduğunu sordum. Onlar da ‘kaçak cezan var’ dediler. Hem Kızıltepe’de hem de Mardin İl Müdürlüğüne gittim ama bir sonuç alamadım. Sadece bu borcu ödemek zorunda olduğumu söylediler. Ama ben kesinlikle kaçak kullanmamışım. Geçmiş faturalarım bunun bir ispatıdır. Bunu ilgililere anlatamıyoruz, her şeyi kulak arkası ediyorlar. Sadece resmi olarak, ‘git dilekçe ver’ diyorlar. Dilekçe veriyorsun, olumsuz cevap veriyorlar. Dilekçe verip de komisyondan olumlu bir sonuç çıkan veya silinen bir borç görmedim.”  

Dicle EDAŞ’ın herkese suçlu gözüyle baktığını ve bu açıdan muamele ettiğini kaydeden Memiş, elektrik şirketine hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

Memiş, “DEDAŞ yetkilileri, itiraz için gidenleri dahi pişman ediyor. İnsana insan gözüyle bakmıyorlar. Her türlü haksızlığı yapıyorlar. Bana da haksız yere 4 bin TL’nin üstünde ceza kestiler. Buna itiraz ettim, Mardin’e çıktım, dilekçe verdim ama yetkili birini, en azından derdinden anlayacak birini bulamadım. Dilekçeye de olumsuz yanıt aldım. Ne mahkeme ne de savcılık her kapı kapalıymış, öyle bize dediler. Ben de hakkımı helal etmiyorum. Bu borcu ödesem bile hakkım helal değildir. Allah, hakkımı bırakmasın.” dedi.  

Söz konusu iddiaya ilişkin görüştüğümüz Dicle EDAŞ yetkilileri, kaçağın video kaydı ile sabit olduğunu ve kesilen cezanın EPDK mevzuatına uygun olduğunu söylediler.

İLKHA


Kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla kesilen cezaya tepki

Kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla kesilen cezaya tepki

Kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla kesilen cezaya tepki

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.