Kaçak kullanan kullanmayan bütün dairelere ceza kesilmiş

Kaçak kullanan kullanmayan bütün dairelere ceza kesilmiş

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kaçak elektrik kullanmadığı halde kendisine hem para cezası verildiğini hem de elektriğinin kesildiğini belirten öğretmen, DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kızıltepe Aşiti Mahallesi ikamet eden öğretmen Tahsin Karaalp, kendilerinin kaçak elektrik kullandığına dair DEDAŞ’ın elinde hiçbir belge olmadığını ve kendisine toplamda 2 bin 481 TL para cezası kesildiğini söyledi.

Apartmanda birkaç kişinin kaçak kullandığı gerekçesiyle bütün apartmandaki abonelere ceza kesildiğini belirten Karaalp, yaptığı itiraz dilekçesinin hiçbir gerekçe gösterilmeden reddedildiğini ve bu nedenle DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi.

"Hiçbir şekilde kaçak kullanmamama rağmen kaçak cezası kesildi"

Aşiti Mahallesi 3’üncü Cadde Öter-1 Apartmanında ikamet eden Tahsin Karaalp, mağdur edildiğini ifade ederek, "Mart ayında eve taşındım. Elektrik sayacımın ve tesisatın kontrol edilmesi adına DEDAŞ’a dilekçe verdim. Abonemin temiz olduğuna, herhangi bir kaçak olmadığına dair bana resmi bir yazı verildi. Daha sonra bana 2 milyar 185 milyon (2 bin 185 TL) niteliğinde hiçbir şekilde kaçak kullanmamama rağmen kaçak cezası kesildi. Bunun üzerine dilekçeyle itiraz etmem sonucunda dilekçem kendilerince kontrol edilmeyerek reddedildi. Yetkililer zahmet edip tesisatı kontrol etmemişler ve bu şekilde reddettiklerini söylüyorlar ve hiçbir şekilde bana resmi bir belge göndermediler, sadece sistemde reddedildiğini yazıyorlar." dedi.

Kaçak cezasının ardından evinin elektriğinin de kesildiğini belirten Karaalp, "Geçen ay eşimin rahatsızlığından dolayı şehir dışındaydım. Yaklaşık 20 gün evde değildim. Eve geldiğimde elektriğimin kesildiğini, bazı elektrik malzemelerimin bozulduğunu gördüm. Kaçak cezası nedeniyle verdiğim itiraz dilekçemin cevabı gelmediğini, üstüne üstlük 294 milyonluk (294 TL) bir faturada eklendiğini gördüm. Bu durumu yetkililerle görüştüğümde şahsıma ait olmayan kaçak cezası nedeniyle kesildiğini söylüyorlar ve şu an hiçbir şekilde muhatap bulamıyorum. Mahkemeye başvurmak adına dilekçe yazdım. Tesisatımın kontrol edilip bana yazılı olarak belge verilmesini istedim. Dilekçenin örneği de bende, hiçbir şekilde bana resmi yollardan dönüş yapılmadı. Yetkililerle yaptığım görüşmede yanıt alamadım." diye konuştu.

"Kaçak kullanan kullanmayan bütün dairelere ceza kesilmiş"

DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Karaalp, "Şu an benle eşim tek evde yaşıyoruz. İkimiz de öğretmeniz, kamu personeliyiz. Gündüz işyerindeyiz sadece akşam kullanıyoruz. Üstün körü davranılıyor. Dilekçelere red cevabı veriyorlar ve hiçbir şekilde resmi işlem yapılmıyor. Bazı dairelerde kaçak tespit etmişler. Bu nedenle bütün apartmana, yani kaçak kullanan kullanmayan bütün dairelere ceza kesilmiş. Sadece kapı numarasını çekmişler, apartmanda birkaç tane kaçak kullanan var onların görüntüsünü almışlar. Hangi kaçağın hangi daireye girdiğini hangi dairenin ne kullandığı hiçbir şekilde görüntülerde anlaşılmıyor. Kendi kafalarına göre herkese ceza kesmişler. Savcılıkla görüştüm, mahkemeye başvuracağım, DEDAŞ’a karşı dava açacağım, bütün yasal yolları kullanacağım. Kimsenin bu şekilde mağdur edilmemesi için gerekli bütün resmi kurumlara başvuracağım. Bu mağduriyetin giderilmesi hususunda hakkımı sonuna kadar arayacağım." dedi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.