Kaçan araçta 4 kişi silah ve mühimmat ile yakalandı

Kaçan araçta 4 kişi silah ve mühimmat ile yakalandı

Hakkari Valiliği, Çukurca'nın Kasran Vadisi bölgesinde yapılan patlayıcı arama çalışmaları sırasında kaçmaya başlayan bir aracın önü kesilerek yapılan aramada, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken araçtaki 4 kişinin yakalandığını açıkladı.

Hakkari Valiliği, PKK' ye yönelik Çukurca ilçesi Kasran Vadisi bölgesinde yapılan Mayın/EYP arama çalışmaları sırasında bir aracın kaçmaya başlaması üzerine yapılan takip sonucu önü kesilerek durdurulması sonucu yapılan aramada, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilerek araçtaki 4 kişinin yakalandığını açıkladı.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “17.12.2016 günü Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Köprülü 5’inci Hudut Tabur Komutanlığı görevlilerimizce yapılan Mayın/EYP arama faaliyeti esnasında, Kasran Vadisi bölgesinde bir aracın devriye aracını görmesinden sonra kaçmaya başlaması üzerine, yapılan takip sonrasında aracın önü kesilerek durdurulmuştur. Bu esnada bölgede yapılan keşif/gözetleme faaliyetinde Kasran Vadisi içerisinde 4 şahıs tespit edilmiş, şahıslar yapılan ihtarlara uymayarak üzerlerinde bulunan sırt çantalarını bırakarak bölgeden uzaklaşmışlardır.” denildi.

Valilik açıklamasında yapılan operasyonda ele geçirilen malzemelerle ilgili da şu bilgilere ye aldı:

“Bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetleri neticesinde; “3 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 163 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait mühimmat, 1 adet Verona SX marka av tüfeği, 48   adet 12 kalibre saçmalı av tüfeği mühimmatı, 2 hücum yeleği,1 adet el dürbünü ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.”

Açıklamanın sonunda, “Durdurulan araçta yapılan aramada ise; 1  adet mutfak tüpü, 1  adet Mayın/EYP yapımında güç kaynağı olarak kullanıldığı değerlendirilen elektronik düzenek ele geçirilmiştir. Kaçan şahıslar ile ilgili olarak 3  şahıs teslim olmuş, durdurulan aracın sürücüsü ile birlikte toplam 4  şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.