Kadınlar geleceğimizi inşa edecek nesillerimizin yetiştiricileridirler

Kadınlar geleceğimizi inşa edecek nesillerimizin yetiştiricileridirler

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Odabaş, mutlu bir toplumun ancak kadınlarla mümkün olabileceğine vurgulayarak kadınların, geleceği inşa edecek nesillerin yetiştiricileri olduğunu söyledi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hanımeli Kadın Merkezinin açılışıyla başlayan etkinlikler kapsamında daha sonra 8 çiftin toplu nikâh töreni yapıldı.

Nikâh töreninde Kaymakam Ahmet Odabaş ile Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı şahitlik yaparak çiftlere altın hediye ederken Milletvekili Çankırı da evlilik cüzdanlarını kadınlara verdi.

Daha sonra Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Suriyeli kadınların da katıldığı bir program düzenlendi. Suriyeli mülteci Esma Hüsna Şeho, programı düzenleyenler teşekkür ederek Türkiye’nin kendilerine sahip çıktığını ifade etti.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, kadınların ailenin en temel taşı ve yapı harcı olduğunu belirterek tüm kadınlara uzun ömür temennisinde bulundu.

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Odabaş ise kadınlara sadece yılın bir günü değil her zaman hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Kadınlarımız toplum içinde hem sosyal hem de ekonomik anlamda hak ettikleri yeri almaları ayırımcılığa ve şiddete maruz kalmamaları yöneticiler olarak bizlerin en başta gelen görevleridir. Şunu çok iyi biliyoruz ki mutlu bir toplum ancak ve ancak mutlu bir kadınlarla mümkündür. Kadınlarımızın daha iyi eğitim alması toplumun her alanında hak ettiği sevgi ve saygıyı göstermek için hepimiz daha fazla çalışmalıyız. Zira kadınlar çocuklarımızın ilk öğretmeni yarınlarımızı ve geleceğimizi inşa edecek nesillerimizin yetiştiricileridirler. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirildiğinde, kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden hak ettikleri gibi yararlanabildiklerinde hepimiz geleceğe daha güvenle bakabileceğiz."

Kızıltepe İlçe Otogarı'nda kadınların yaptığı çalışmaların sergilendiği stantların açılışıyla Kadınlar Günü etkinlikleri son buldu.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.