Kadınlar gününü ilk defa duyuyorum video

Kadınlar gününü ilk defa duyuyorum video

Mersin’in Tarsus ilçesinde, bir sera tarlasında eşi ve çocuklarıyla birlikte çalışan 75 yaşındaki Sultan nine, kadınlar gününü ilk defa duyduğunu söyledi.

Tarsus’un Reşadiye Mahallesi'nde bir çiftlikte bulunan domates serasında yıllardan beridir eşi, oğlu ve geliniyle birlikte çalışan 75 Yaşındaki Sultan Gümüştaş, 8 Mart Dünya Kadınlar günü diye bir günü ilk defa duyduğunu fakat Allah’ın özellikle Kur’an’da kadına çok değer verdiğini defalarca duyduğunu ifade etti.

9 çocuk annesi ve onlarca torun sahibi olmasına rağmen hala eşiyle birlikte çalışan Sultan nine,  yaklaşık 50 yıldır evli olduğunu, şu ana kadar eşinden ve halinde razı olduğunu söyledi.

Her defasında Allah’a çokça şükrettiğini belirten Sultan Nine; “Bu yaşıma kadar çok şükür Allah bana evlat acısını göstermedi. Bu yaşıma gelmeme rağmen hala çalışıyoruz. Bundan şikâyetçi değilim, çünkü ben çalışarak vakit geçiriyorum, evime katkıda bulunuyorum. Yaklaşık 50 yıldır evliyim. Şu ana kadar mutlaka evde sorunlar olmuştur, olacaktır da çünkü bizler insanız. Ama önemli olan birbirimizin değerini bilmektir. Ben her defasında Allah’a çok şükrediyorum. Çocuklarımı büyüttüm, imkânlarımız el verdiği ölçüde onları okuttum. Onlar kendilerine yeni hayat kurdular. Sağ olsunlar beni ve eşimi sürekli ararlar, sorarlar ziyaretimize gelirler. Yani kıymetimiz bilirler. Evlilikte önemli olan da bu zaten. Vefalı çocuk yetiştirmek önemlidir. Çok şükür benim çocuklarım vefalıdırlar ben onlarda razıyım.” dedi.

“Kadınlar Allah’ın emanetidir, Değerli olan bir şey emanet olarak bırakılır”

8 Mart Dünya Kadınlar günün ilk defa duyduğunu belirten Sultan Nine şunları söyledi: “Vallahi Kadınların Gününü şimdi sizden duyuyorum. Bu günde neler yapılır onu da bilmem. Ama genliğimden bu yana sürekli sohbetlere gider ve dikkatlice dinlerim. O sohbetlerden çok şey anlıyorum. Mesela Allah kadına çok değer vermiş. Kur’an’da kadından çok bahsedilir. Yine Peygamberimizin kadın için söylediği hadisleri vardı. Birinde kadınların emanet olduğunu söyler. Bizim kültürümüzde emanet çok ama çok değerlidir. Bir kişi bir yere gittiği zaman sevdiği bir şeyi öyle ortada değersiz bir şekilde bırakmaz mutlaka güvendiği birine emanet olarak bırakır. Kadınlarda Allah için çok önemli olduğu bizi emanet olarak bıraktı. Bizler Allah’ın kadınlara ne kadar nimet verdiğinin farkındayız ve O’na bu yüzden sayısız hamd ve şükür ediyoruz.”

75 yaşındaki Sultan nine gün içerisinde küçük torunlarıyla birlikte domates seralarında bakım yaparken oldukça güzel vakit geçirdiğini belirterek, bundan memnun olduğunu söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.