Kadınların iş gücüne katılma oranları yüzde 33,8 oldu

Kadınların iş gücüne katılma oranları yüzde 33,8 oldu

​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Çalışma hayatında kadınların iş gücüne katılma oranları yüzde 20 iken, şu anda yüzde 33,8 oranına yükseldi." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıoğlu, Elazığ AK Parti Kadın Kolları'nın Nurettin Ardıçoğlu Salonunda düzenlenen 5'inci Olağan İl Kongresi'ne katılarak bir konuşma yaptı.

2019 yılında yapılacak seçimlere değinen Sarıeroğlu, seçim sürecine girilirken 2019'un çok önemli bir milat olduğunu vurguladı.

Bakan Sarıeroğlu, "Dünyada tüm hesaplar şu anda ülkemizin geçeceği seçimleri üzerine yapılıyor. Önümüzde 3 tane sandık var. Hem belediye başkanlarımızı hem milletvekillerimizi hem de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindeki ilk başkanı seçeceğiz. O da inşallah Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Bu seçimleri sadece yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi olarak düşünemeyiz. Bu kadar planların yapıldığı bir düzende bizim dostlarımıza güven düşmanlarımıza korku salacağımız bir 2019 olacak inşallah. 2019 seçimlerinde gerçek anlamda millet ve devletin buluşması gerçekleştirilecek." dedi.

"Türkiye olarak kadın çalışmaları konusunda devrim yaptık"

Kadınların çalışma hayatındaki yerine işaret eden Sarıeroğlu, "Türkiye olarak kadın çalışmaları konusunda devrim yaptık. Bu da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleşti. Türkiye’de eskiden kadının adı yok derlerdi, şimdi hem kadınların adı var hem de kendileri var. Çalışma hayatında kadınların iş gücüne katılma oranları yüzde 20 iken, şu anda yüzde 33,8 oranına yükseldi. 2023 yılında hedefimiz yüzde 41. Biz analık da hak, çalışmak da hak diyoruz. Kadınlarımızın iş ve aile yaşamı arasında sıkışık kalmalarını istemiyoruz. Çalışma hayatına girmek için önünde bazı engeller varsa bunu aşacak bazı mekanizmaları devreye sokuyoruz. Kadınların güçlü olması Türkiye’nin güçlü olması anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da bir konuşma yaptı.

Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın yanı sıra Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Ömer Serdar, Tahir Öztürk, Metin Bulut ve diğer protokol üyeleri ile partililer katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler