Kadir Gecesi Diyarbakır'da dua ve zikirlerle ihya edildi

Kadir Gecesi Diyarbakır'da dua ve zikirlerle ihya edildi

Ramazan ayının sonuna denk gelen Kadir Gecesi münasebetiyle camilerde düzenlenen programa akın eden vatandaşlar, bu geceyi dualarla ihya etti.

Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi camilerde genç-yaşlı, kadın-erkek ve çocuklar tarafından huşu içerisinde idrak edildi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi İmam Şafii Camiinde saat 20.45'de düzenlenen Kadir Gecesi programı İl Müftüsü Burhan İşliyen’in katılımıyla gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyarbakır il Müftüsü Burhan İşliyen, “Kadir Gecesi, bir saate, bir geceye ibadetimizi gerçekleştirip onun dışındaki günlerde eskiden alıştığımız gibi yaşayabileceğimiz bir gece değildir. Kadir Gecesi hayatımızın kalan kısmına kararlı adım atmamız gereken bir gecedir. Kadir Gecesi söz vermemiz gereken bir gecedir.” dedi.

Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim'e olan münasebetin gözden geçirilmesine vesile olması gerektiğini belirten İşliyen, “Rabbimizin bize kıymet verip değer vermiş olduğu ta yüzyıllar önce Hira'da Efendimiz (sav), bir Ramazan gecesinde münzevi bir haldeyken Cebrail’in (as) görünüp de ‘Oku, yaratan Rabbinin adıyla oku’ ile başlayan vahiyden ibaret olan Kur’an-ı Kerim ile münasebetimizi gözden geçirmemiz gereken bir gecedir. Çocuklarımız ile Kur’an-ı Kerim münasebetini gözden geçirmemiz gereken, evimizin nurunu çoğaltmaya karar vermemiz gereken bir aydır.” şeklinde konuştu.

Hz Muhammed'in Kadir Gecesi için "Bin aydan daha hayırlı bir gece" dediğini aktaran İşliyen, şöyle konuştu: “Kur’an-ı Kerim Kadir Gecesi'nde indirildi. Elimizin altında, gözümüzün önünde, kitaplıklarımızın arasında, evlerimizin en güzel köşelerinde kapların içerisinde asılı bulunan bu mus’ab olduğu, bu Kur’an olduğu belirtiliyor. Kur’an-ı Kerim’i okumazsak, onu anlamazsak, harf harf, kelime kelime, cümle cümle, ayet ayet hayatımıza tatbik etmezsek mahşer meydanında iki cihan serveri âlemlere rahmet Muhammed Mustafa'nın (sav) şikayetine maruz kalacağımızı bilmemiz gerekiyor.”

İnsanların hayatında Kur’an-ı Kerim’e önem vermesi ve Allah’a söz vermesi gerektiğini dile getiren İşliyen, “Kur’an-ı Kerim’in şefaat ettiklerinden olmayı nasip et bize Yarabbi. Tövbeye, istiğfara ihtiyacımız var. Bu Kur’an-ı öpüp başımıza koyduğumuz gibi onu hayatımıza tatbik etmeliyiz. Bu kitaba karşı bir söz verin, Yarabbi, sen ne dersen o olacak. Onun sözü, bunun fikri, diğerinin ideolojisi beni ilgilendirmiyor. Beni yaratan, aldığım nefesi aldıran sensin. Söz veriyorum, bundan sonra Kur’an-ı Kerim ne derse, Resulün ne derse onların sözlerinden çıkmayacağım. İşte Allah’a bunların sözünü verin ki Kadir Gecesini ihya edesiniz.” dedi.

Son olarak da cemaat imam eşliğinde namazlarını eda etti. Program dağıtılan Osmanlı Şerbeti ve lokum ikramlarıyla devam ederken gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği öğrenildi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.