Kadir Gecesi’nde Bitlis’in bütün camilerinde eller semaya açıldı

Kadir Gecesi’nde Bitlis’in bütün camilerinde eller semaya açıldı

Kadir Gecesi münasebetiyle Bitlis’in bütün camilerinde Mevlid-i Şerif okunarak, Müslümanların birliği için eller semaya açıldı.

Kadir Gecesi Bitlis’in bütün camilerinde ihya edildi. Kadir Gecesi'ni ihya etmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Müftülük tarafından Bitlis Merkez Ulu Camii’nde Kadir Gecesi münasebetiyle mevlit programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, seslendirilen ilahiler ve okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Programın ardından Kadir Gecesi'nin önemini İLKHA’ya değerlendiren İl Müftüsü M. Feysal Geylani, Kur’an-ı Kerim'in bu ayda nazil olduğunu ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu hatırlatarak, Bitlis’in tüm camilerinde Kadir Gecesi'nin ihya edildiğini söyledi.

Geylani, “Bizleri Ramazan’a ve Kadir Gecesi’ne kavuşturan Allah’a hamdolsun. Kadir Gecesi, Allah’ın ümmeti Muhammed’e bir lütfudur. Bu gece bin aydan daha hayırlıdır. Bin ay 83 yıl 4 aya tekabül ediyor. Bu gece Bitlis’in bütün köy ve merkez camilerinde Mevlid-i Şerifler okunacak. Bütün camilerimizde ‘salat-ü tesbih’ namazı kılınacak. Bitlis olarak bu geceyi bu şekilde ihya edeceğiz. Bizler bu geceyi ibadetle, duayla, nefis muhasebesini yaparak geçirmeliyiz. Kendimizi bu gecenin rahmet ve bereketinden mahrum bırakmamalıyız.” dedi.

Bu gecenin en güzel şekilde idrak edilmesi gerektiğini vurgulayan Geylani, şunları söyledi: “Bu gecede bol bol Kur’an okuyarak, gözyaşı dökerek geçirmeliyiz. Bir pişmanlık içinde olup, günahlarımızı hatırlayıp, ağlayabilirsek ne mutlu bize. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) üzerine salat selam getirelim. Anne babalarımızı ziyaret edelim. Küskünlük ve dargınlıkları bir tarafa bırakalım. Bu gecede bu gibi hayırlı işlerde bulunalım. Hastaları ziyaret ederek, çocukları sevindirelim. Bu geceyi fırsata çevirerek, en güzel şekilde idrak edelim.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.