Kadir Gecesini camide itikaf sünnetini yerine getirerek ihya ettiler

Kadir Gecesini camide itikaf sünnetini yerine getirerek ihya ettiler

​Bin aydan hayırlı Kadir Gecesini ihya eden Müslümanlar, İslam coğrafyasında akan kanın durması, zulümlerin son bulması, Müslümanların birlik ve beraberliği için niyazda bulundular.

Kur’an’da ve hadislerde önemine vurgu yapılan Kadir Gecesi, Allah’ın kullarına nasip ettiği çok değerli bir gün olarak telakki edildiğinden, Müslümanlar tarafından çeşitli vesilelerle ihya ediliyor.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Medya Mahallesinde bulunan Gavs-ı Geylani Camii’nde bir araya gelen Müslümanlar da, Kadir Gecesini, Peygamber Efendimiz (Sallahu Aleyhi Vesselam)’in önemli sünnetleri arasında bulunan itikaf ibadetiyle ihya ettiler.

Teravih namazından sonra Kadir gecesinin önemine dair sohbet eden İttihad’ul Ulema üyelerinden Molla Abdurrahman Ekinci, Müslümanların bu günü layıkıyla geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

Kadir Gecesinin bin aydan hayırlı olduğunu, bu bin ayın yaklaşık 83 küsur yıla tekabül ettiğini, dolayısıyla bir insan ömrü kadar önemli olduğunu söyleyen Ekinci, bu geceyi hakkıyla yerine getirerek bir insan ömrü kadar sevap kazandığını dile getirdi.

Sohbetten sonra Kur’an-ı Kerim okuyup, nafile namazlarını kılan Müslümanlar, ellerini açıp dünya Müslümanları için niyazda bulundular. Manevi bir atmosferin hakim olduğu camide, Kur’an sesleri ve dualardan yükselen fısıltı sesleri gönüllere nakşedercesine bir etki bırakıyor.

Ellerindeki tesbihlerle gündelik virdlerini çeken Müslümanlar, bu önemli günün her anını ibadetle geçirmek için sabah namazına kadar çeşitli ibadetlerde bulunacaklar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler