Kahire’deki Filistin ulusal uzlaşı diyalog görüşmelerinin ilki tamamlandı

Kahire’deki Filistin ulusal uzlaşı diyalog görüşmelerinin ilki tamamlandı

Önümüzdeki aylarda yapılması kararlaştırılan Filistin yerel seçimleriyle ilgili yargısal ve hukuki konuların ele alınacağı Kahire ulusal uzlaşı diyalog görüşmelerinin ilki tamamlandı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen Filistin seçimleri konulu ulusal uzlaşı görüşmelerinin ilk gününün tamamlandığı bildirildi.

Kahire diyalog görüşmelerinin açılışına Mısır İstihbarat Başkanı Tümgeneral Abbas Kamil’in yanı sıra 14 Filistinli grubun temsilcilerinin katıldı.

Toplantıda, genel seçimler, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) tüm ulusal grupları içerecek şekilde yeniden yapılandırılması, ulusal bir stratejinin oluşturulması ve tek bir yönetim üzerinde ittifak edilmesi gibi konular ele alındı.

Diyalog görüşmelerine katılan Filistinli heyetlerin, uzun yıllardır abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaşanan insani krize dikkat çektiği ve Filistinlilerin maruz kaldığı acıları sonlandırmak için Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın çift yönlü olarak sürekli açık olması gerektiğini dile getirdikleri belirtildi.

Diğer taraftan Kahire’deki ulusal uzlaşı diyalog görüşmelerinin öncesinde yaptığı açıklamada HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, HAMAS’ın, Filistinli gruplar arasındaki bölünmeyi sona erdirmek, Filistin’in iç meselelerini düzene koymak, genel seçimleri icra etmek ve siyasi bir program üzerinde anlaşmaya varmak için kapsamlı diyaloğa açık olduğunu söylemişti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi geçen ay imzalamıştı.

Filistinli gruplar, Mısır'ın başkenti Kahire'de başlayan ulusal diyalog görüşmelerinde, ihtilaflı konuların çözüme kavuşturulmasını ve siyasi bölünmenin sona erdirilmesini umut ediyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler