Kahire'deki ikinci Filistin uzlaşı diyalog görüşmeleri tamamlandı

Kahire'deki ikinci Filistin uzlaşı diyalog görüşmeleri tamamlandı

Filistin'deki direniş gruplarının temsilcileri önümüzdeki dönemde yapılacak seçimlerle ilgili diyalog görüşmelerinin ikinci buluşmasını tamamlayarak bir kapanış bildirisi yayımladı.

Filistinli gruplar Kahire'deki toplantılarını Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) danışma meclisi niteliğindeki Ulusal Konsey'in ve Merkez Seçim Kurulu'nun başkanlığında yürüttü. Kapanış bildirisinde 16-17 Mart tarihlerinde Mısır'ın ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde ele alınan konular ve görüşmelerin seyri hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda tüm ulusal davalar, Filistin davasının karşı karşıya olduğu riskler ve Yasama Meclisi (parlamento), başkanlık ve Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin icra edilmesi konusunda yüksek bir sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi konularında uzlaşıya vardı.

Seçimlerin 15 Ocak'ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın imzaladığı kararnamede belirlenen tarihlerde gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliği sağlandı.

Muallakta kalan konuların da çözüme kavuşturulması ve böylece seçimlerin Filistin halkının tercihlerini yansıtacak biçimde son derece dürüstçe ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi konusunda ittifak sağlandı.

Kapanış bildirisinde, Filistin Merkez Seçim Kurulu, kurulun konumu ve teşkilat yapısı hakkında ayrıntılı bilgiler veren bir rapor sundu. Toplantıya katılanlar aynı zamanda yeni Ulusal Konsey'in üye sayısının ne kadar olacağı ve bu üyelerin belirlenmesi için uygulanacak seçme yöntemleri konuları hakkında da fikir alışverişinde bulundular.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.