Kâhta AK Parti eski belediye başkanı Toprak il yönetimini eleştirdi

Kâhta AK Parti eski belediye başkanı Toprak il yönetimini eleştirdi

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde AK Partiden geçen dönem belediye başkanlığı yapan Abdurrahman Toprak, yeni dönemde il, ilçe yönetimi ve milletvekillerini eleştirdi.

31 Mart yerel seçimlerinin bu güne kadar yaşanan diğer seçimlerden farklı olarak, çok az farklarla kazanılmasının ardından başlayan itiraz süreçleri, kırgınlıklar, dargınlıklar ve mahkeme süreçlerini de beraberinde getirdi.

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde bir türlü sonuçlanamayan seçimler, AK Parti ve Saadet Partisi arasında gidip gelirken, Kahta Belediye Başkanlığını kazandığı söylenen İbrahim Yusuf Turanlı, henüz mazbatasını almış değil.

Bu süreçte belediye başkanlığı görevi devam eden AK Partili Kahta Belediyesi eski başkanı Abdurrahman Toprak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Adıyaman il, ilçe yönetimi ve AK Parti Adıyaman milletvekillerini seçimin kaybedilme sebebi olarak gösterdi.

Dönüp bir kendinize bakın

Toprak, seçimin kaybedilmesinde yetkili olan şahısların kendilerine bakmaları gerektiğini belirterek "Eğer bir ilçe başkanı, il başkanı, milletvekilleri kendi partili belediye başkanını gittiği her yerde eleştiriyorsa seçimi kaybettiklerinde dönüp kendilerine bakmaları lazım. Eğer bir sorun varsa git belediye başkanının yanına, o sorunu beraber gidermeye çalışın. Yok, bizim içimizdekiler, 'Nasıl belediye başkanını yıpratalım ki ben o makama geleyim.' havasına girdiler. Bir milletvekili seçimlere bir yıldan fazla zaman var, benim yeğenimi arıyormuş, o kadar gözü dönmüş, yeğenime diyor ki 'Abdurrahman'ı görevden ben alacağım, kayyum atayacağım.' İlçe başkanı olan zat, milletvekilleri, il başkanı ile bir olup bizim yaptığımız bütün hizmetleri karalama kampanyaları…" ifadelerini kullandı.

"Kâhta öğretmen evinde, ilçe koordinasyon toplantısında ilçe başkanı, milletvekillerinin yanında, seçimlere iki yıl var, basının STK'ların huzurunda bizi eleştiriyor." şeklinde konuşan Toprak, daha sonra şöyle devam etti: "Ben toplantıda yokum, il dışındayım. Milletvekilleri, il başkanı, alkışlıyorlar. Bu mu sizin dava şuurunuz? Kâhta'ya 5 yılda yapılan hizmetler hangi ilçeye yapılmış. Bunları bizzat il başkanına, milletvekillerine söylememe rağmen ses seda çıkmadı. Demek hepsinin bir birinden haberleri var. İl, ilçe başkanı, milletvekillerine şimdi soruyorum: Sizin göreviniz birlik beraberlik içinde memleketinize hizmet etmek mi, yoksa nasıl belediye başkanını karalarım, hizmetlerini yok sayıp belediyeyi ele geçirmek mi?"

"Hani güzelim Adıyaman'ımızı ırgatlıktan kurtaracağız diyordunuz?"

Verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve Adıyaman halkının ve gençlerinin ırgatlık yapmaktan kurtulmadığının altını çizen Toprak, "Hani siz seçimlerde ev ev dolaşıp millete söz veriyordunuz, 'Adıyaman'ımıza mükemmel hizmetler kazandıracağız.' diyordunuz.  Hani güzelim 'Adıyaman'ımızı ırgatlıktan kurtaracağız.' diyordunuz? 'Gençlerimizi gurbet gurbet gezmekten, sıla hasreti çekmekten kurtaracağız.' diyordunuz? Hani 'Okumuş gençlerimizin bir kısmını bürokrat yapacağız.' diyordunuz?" şeklinde sordu.

"Demek sizin derdiniz dava değilmiş, hizmet değilmiş, belediyeyi ele geçirmekmiş."

Kendisini her yerde eleştirilenlerin derdinin hizmet veya dava olmadığını, asıl amaçlarının belediyeyi ele geçirmek olduğunu vurgulayan Toprak, "Eğer şeref istiyorsanız il, ilçe başkanı, milletvekilisiniz. Eğer dava diyorsanız işte Sayın Cumhurbaşkanımız canını dişine takmış geceli gündüzlü bu güzelim ülkeye, ümmete ve bütün insanlığa hizmet etmeye çalışıyor. Şunu da özelikle belirmek isterim; belediye başkanlığına, milletvekilliğine, mevki makama meraklı biri değilim. Allah şahidim, niye siyasete girdiğimi yakın arkadaşlarım bilirler. Demek sizin derdiniz dava değilmiş, hizmet değilmiş, derdiniz başka imiş, belediyeyi ele geçirmekmiş. Belediye başkanını hep karaladınız. Şimdi seçimi kaybettiler, bize kim seçimi kaybettirdi. Yaptıkları tüm hainliklerini davaya, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, ihanetlerini birilerine yüklemeye çalışıyorlar. Anlatılacak çok şey var. Zamanı geldiğinde İnşallah…" ifadelerini kullandı.

Toprak sözlerini şöyle tamamladı: "Son olarak Sayın Cumhurbaşkanı'mız Adıyaman'a geldiğinde karşılamaya gittik. İl Başkanı ve milletvekilleri ile bütün belediye başkanlarının isimlerini protokole yazıyorlar, benim ismim yok.  İlçe başkanı, il başkanı, milletvekilleri, siz protokollerinize devam edin. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza kurban olasınız. Bizim protokollerimiz bizi layık gördüğünüz 2019 yılına geldiğimiz, dört tarafımız suyla çevrili inanç turizmi ve kültür turizmi olan Adıyaman'ımızı hizmetsiz bırakıp kaysı, fındık, pamuk, patates, mercimek tarlalarındaki ırgatlıktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.