Kahta Devlet Hastanesi çalışmalarını anlattı

Kahta Devlet Hastanesi çalışmalarını anlattı

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, 2015 yılı hizmetlerini ve hedeflerini anlattı.

Kahta Devlet Hastanesi yönetimi kahvaltıda bir araya gelerek çalışmalarını anlattı. Kahvaltıya, Kahta Devlet Hastanesi Baş hekimi Op.Dr. Abdulkadir Dost, Başhekim Yardımcısı Dr.Ferit Ünal, Hastane Müdürü İlhan Aslan,Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Celalettin Ünal, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hanım İlhan katıldı.

Başhekim Dost, göreve geldiği günden bu yana hastanede yapılan yenilikleri ve yapılacak çalışmaları anlattı.

Başhekim Dost yapmış olduğu açıklamada, “Acil servisimizde 15 metrekareye 30 hasta sığdırmaya çalışıyorduk. Her iki alanı büyülterek hem yoğunluk hem de muayene ile ilgili yaşanan sorunlar ortadan kaldırmış olduk. Daha önce hastalar sedye üzerinde muayene edilirdi. Bugün ise gelen hastalar mutlaka baksa alınarak muayene ediliyor. Üç ay önceki basın toplantımızda hatırlayacak olursak, ’Dört acil doktorumuz var’ demiştim. Bugün 16 pratisyen hekimimiz var. Günün 24 saatinde iki pratisyen doktorumuz acil polikliniğimizde görev yapıyor. Dört pratisyen doktorumuz da 24 saat yoğun bakım ünitesinde nöbet tutuyor.” dedi

Bir iki yıl içerisinde hayata geçirmek istedikleri projelere değinen Başhekim Dost “Hastanemiz, 4-5 yılı bulmasına rağmen fiziki durumu ile ilgili bazı sıkıntılar yaşıyor. Hastanemizin 1’inci ve 2’nci kat zeminlerinin fayanslarını değiştirmek istiyoruz. Ve yeniden boyamak istiyoruz. Hastanemizin kuzeyinde ilçe dışından gelen yatan hastalarımızın refakatçileri için misafirhane projemiz var. Belediye başkanımızla gerekli istişareyi yaptık. Misafirhanemiz için bin metrekarelik bir alanı bize tahsis edecekler. Encümen kararı onaylandığında misafirhanemizle ilgili proje çalışmalarına başlayacağız.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler