Kahta İmam Hatip Öğrencilerinden Kerbela Etkinliği

Kahta İmam Hatip Öğrencilerinden Kerbela Etkinliği

Kahta İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencileri tarafından düzenlenen Hz. Hüseyin'i anma programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

ADIYAMAN - Kahta İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencileri tarafından tertiplenen Hz. Hüseyin'i anma programı Kahta Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Program okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Birbirinden güzel ilahi ve şiir dinletisi ile devam etti. Selamlama Konuşması için mikrofonu alan İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Doğan, "Siz İmam Hatipli öğrencileri olarak küfrün ahlakını, küfrün baskısını ve küfrün terbiyesini kaldırmak için bu okulu okuyorsunuz. Böyle anlamlı programlar yapmakla sizlere hep güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz. Peygambere Efendimizin ahlakıyla ahlanarak küfrün bütün kirli yönünü inşallah kaldıracağız" dedi.


Şehidler Yolumuzu Aydınlatan Meşalelerdir
İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin düzenlediği Hz. Hüseyin' anma etkinliğine konuşmacı olarak katılan Hacı Çiçek Hoca, Kerbela ruhunu anlamak için tevhidin dünya görüşünü anlamamız gerektiğini söyledi. Çiçek, "Peygamberler aramızda yok ama yüce Rabbimizin Kelamı ve en yücesi olan Kur'an-ı Kerim var. O hep diridir ve hep diride kalacaktır. Ona öyle bir sarılacağız ki başımızı isteseler bile, hiç düşünmeden binler canı feda etmeye hazırız demeliyiz. Şehidler kan pompalayan kalplerdir,yolumuzu aydınlatan meşalelerdir. Rabbim Hz. Hüseyin'in ve tüm şehidlerin şehadetini kabul etsin" dedi.

Program yapılan münacaat ve dağıtılan ikramlar ile son buldu. (Emin Nazlı/ Fatih Arslan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.