Kalekol bahane amaç esraristanı korumak

Kalekol bahane amaç esraristanı korumak

Kalekolların yapımını bahane ederek özellikle Diyarbakır'ın Lice ilçesinde başlatılan yol kesme eylemlerinin amacının PKK'nin bu bölgedeki binlerce dönümden oluşan esrar tarlalarını korumak olduğu belirtiliyor.

HABER MRK  -  Diyarbakır’ın başta Lice olmak üzere Kulp ve Hani gibi ilçelerinde PKK/BDP’liler tarafından başlatılan  yol kesme eylemlerinin amacının bölgedeki esrar tarlalarını korumak olduğu ifade ediliyor.

 

PKK’nin yerel esrarcılarının yanı sıra uluslar arası uyuşturucu baronlarının da çöreklendiği Lice’de, esrar tarlalarının yanında  eroin imalathanelerinin de olduğu belirtiliyor. Vatandaşlar her gün yabancı araçların köyleri dolaştığını ifade ediyor.

 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, köylerdeki tarla ve bahçelerde ekilen esrarın gelirinden PKK, yüksek oranlarda vergi alıyor. Vadi ve kanyonlarda ekilen esrarlar ile büyüklüğü yüzlerce dönüm olarak ifade edilen tarlalarda ekilen esrar ise bizzat PKK tarafından üretiliyor.

 

PKK’nın her yıl esrardan milyonlarca dolar gelir elde ettiği Lice kırsalı, esrar ambarı olarak nitelendirilmeye başlandı. Köylülerin iddialarına göre, jandarma ve emniyet birimlerinin esrar tarlalarından haberi var ancak operasyon yapılmıyor.

 

Köylüler, “Aracınızla seyahat ettiğiniz zaman dahi yer  yer gözlerinize çarpan esrar kümelerinden emniyet birimlerinin haberdar olmaması mümkün müdür?” diye soruyor. Bazı askeri birimler ile PKK’lilerin iş birliği içersinde olduğunu iddia eden köylüler, devletin göstermelik olarak Lice’de kaldığını eli silahlı çetenin 4x4 araçlarla köyleri gezdiğini sözüm ona güvenliği sağladığını ifade ettiler.

 

Sise ve Derxust gibi köylerde PKK’li çetenin uzun namlulu silahlarla nöbet tuttuğu iddia edilirken bazı köylerde  büyükçe sığınakların yapıldığı öne sürüldü.

 

“Esrarın hasadı bitinceye kadar olaylar devam edecek” iddiası

Diyarbakır-Genç  yolundaki olaylar nedeniyle tüm askeri birliklerin söz konusu mevkiye yoğunlaştığını belirten kaynaklar, bu sırada hasadı yapılan esrarın  bölgeden dışarıya çıkarılmaya başlandığını dile getirdi.

 

Esrarın hasat dönemi bitinceye kadar, benzer olayların devam edeceğine vurgu yapan kaynaklar,  geçen yılki olayların aynı dönemlerde gerçekleştiğine dikkat çektiler.  Kalekol yapımının hiçbir zaman durmadığına vurgu yapan kaynaklar “Neden olaylar Mayıs ayının sonunda ve Haziran ayının başında çıkıyor? diye soruyor.(İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.