Kalite kontrol ekipmanları fuarı başladı

Kalite kontrol ekipmanları fuarı başladı

9'uncu Kontrol Otomotiv Test Ekipmanları, Metroloji ve Endüstriyel Yazılım Fuarı İstanbul fuar merkezinde başladı.

AB ile uyum süreci içinde ve sonrasında üretimin söz konusu olduğu bütün sektörlerin uyması gereken yeni normların ve standartların yerleşmesi aşamasında ihtiyaç duyulan ölçme, ölçü kalibrasyon sistemleri ve koordinat ölçme makineleri '9'uncu Kontrol Otomotiv Test Ekipmanları, Metroloji ve Endüstriyel Yazılım Fuarı'nda görücüye çıktı.

Kalite, kontrol ve metroloji sektörünün buluşma noktası olan fuar, katılımcıların hedefledikleri nihai tüketici grupları ile bir araya gelme fırsatını sunuyor. Fuar, Türkiye ve dünyada isim yapmış 500'ün üzerinde markayı 15 bin profesyonel ziyaretçi ile buluşturuyor.

TÜBİTAK-UME, TSE, TİAD ve TÜRKAK gibi uzman kuruluşların, üretimde daha üst düzeyde kaliteyi arayan firmaların aradıklarına her aşamada cevap verecekleri fuar olan Kalite'19; gıdadan otomotive, beyaz eşyadan tekstile, inşaattan ambalaja, elektronikten kimyaya firmalara daha kaliteli ve güvenilir üretim yapabilmeleri için yol gösterecek.

Fuarda sergilenen makinalar ile ilgili konuşan katılımcılar, her türlü ürünün kalitesini ölçebilen makinaların fuarda sergilendiğini söylediler.

"Burada herhangi bir ürünün kalite kontrolünü yapan makinaları bulabilirsiniz"

Makine ekipmanları test cihazları satan bir firmada danışmanlık yapan Metalürji ve Malzeme Mühendisi Hasan Köklü, "Fuar kalite kontrol cihazlarından oluşuyor. Buradaki ekipmanlar herhangi bir ürünün üretimi sonrasında malzemenin yeterli kalitede olup olmadığını test etmek için kullanılıyor. Her ekipman için farklı standartlar olduğu için fuarda farklı makinaları görebilirsiniz. Ben burada sergilediğimiz, çekme, basma, mekanik test cihazlarına bakıyorum. Diğer arkadaşlarımız pürüzsüzlük ve ömür testi yapan cihazlara bakıyor. Farklı firmalarda da herhangi bir ürünün kalite kontrolünü yapan ürünleri görebilirsiniz." dedi.

"Havacılık, savunma, makine, medikal ve havacılık sektörleriyle çözüm ortaklığı yapıyoruz"

Ankara merkezli olup Türkiye'nin birçok yerinde havacılık, savunma, sanayi gibi birçok farklı alanda kullanılmak üzere makine ekipmanları test cihazları satışı yapan bir firmada uygulama mühendisi olarak çalışan Batuhan Yıldırım ise şunları kaydetti: "Firmamız havacılık, savunma, makine, medikal ve havacılık sektörleriyle çözüm ortağı olarak 3 boyutlu ölçüm kontrolü ve tersine mühendislik işlemlerinde müşterilerimize yardımcı oluyor. Aynı zamanda tüm ürün çeşitlerimize boyutsal anlamda danışmalık yapıyoruz. Buradaki portatif sistemlerin tüm servis işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz."

Fuardaki en büyük beklentilerinin ise yeni çıkan ürünleri müşterilerine tanıtmak olduğunu belirten Yıldırım, fuarların müşterilerle buluşma ve sorunlarına çözüm bulma noktaları olduğunu söyledi.

Bugün itibarıyla başlayan fuar 26 Ekim Pazar günü saat 18.00'a kadar devam edecek. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler