Kan bağışı kampanyasına kurumsal destek devam ediyor

Kan bağışı kampanyasına kurumsal destek devam ediyor

Salgın ve Ramazan ayı nedeniyle gittikçe azalan kan stoklarının yeniden artırılması için başlatılan kan bağışı kampanyalarına bir destek de Memur-Sen Adana Şubesi üye ve gönüllülerinden geldi.

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer ile beraberindeki sendika üye ve gönüllüleri, azalan kan stoklarının artırılmasına vesile olmak için Kızılay Adana Şubesine gelerek kan bağışında bulundu.

Kan bağışının ardından kısa bir açıklama yapan Sezer, kan bağışı etkinliğinin geleneksel hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kan bağışı etkinliğiyle farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Sezer, "Tam kapanma zamanına denk geldi ama buna rağmen üyelerimiz duyarlılık gösterdi. İftarlarını yapan arkadaşlarımız kan vermek için buraya geldi. " diye konuştu.

Sezer, Kızılay Adana Şubesi personeline de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kızılay Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Saygılı ise salgın süreci ve ramazan ayı olması nedeniyle kan stoklarında büyük oranlarda azalma yaşandığına dikkat çekti.

Kızılay'a kan vermek için randevu oluşturan vatandaşların tam kapanma sürecinde belirli saat aralığında kısıtlamadan muaf tutulduğunu ifade eden Saygılı, şöyle konuştu:

Bu tür etkinlikler ve kampanyalarla, hastanelerde şifa bekleyen, ameliyat için kan bekleyen kıymetli hemşerilerimize şifa olacağını düşünüyoruz. Bugün birlik ve beraberlik zamanı… salgın süreci dünyayı kasıp kavururken ülkemizde de çok ciddi tedbirler alınıyor. Kısıtlamaya geçmiş olduk. Bunu fırsat bilerek duyarlı her 18-65 yaş aralığındaki kardeşlerimiz gelmeli, Kızılay noktalarına uğramalı ve kan bağışı yaparak tanımadığı/bilmediği birilerine iyiliği ulaştırmalı.

Kan bağışında bulunan Ercan Gülkesen, iftarını açtıktan sonra tereddüt etmeden kampanyaya destek vermek amacıyla Kızılay'a geldiğini belirterek, "Sağlıkçılarımıza ve hastalarımıza vefa borcumuz var. Kan bağışı yapmak çok önemlidir ve herkesi davet ediyorum. Ramazan ayı içerisinde hem ibadetlerimizi yapıyoruz hem de bu şekilde yardımda bulunuyoruz. Bu durum mutluluk vericidir." dedi.

Kampanyaya destek verenlerin arasında bulunan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı Kemal Kara ise, "İyilik kanımızda var' diyerek Memur-Sen ile birlikte kan bağışında bulunuyoruz. Üye ve gönüllülerimiz büyük bir ilgi ile kan bağışı yapıyorlar. Normal günlerin yanı sıra Ramazan ayında böylesi bir çalışmanın olması çok anlamlıdır. Çünkü bu ay yardımlaşma ve paylaşma ayıdır." şeklinde konuştu.


Kan bağışı kampanyasına kurumsal destek devam ediyor

Kan bağışı kampanyasına kurumsal destek devam ediyor

Kan bağışı kampanyasına kurumsal destek devam ediyor

Kan bağışı kampanyasına kurumsal destek devam ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.