Kan davalı 2 aile 26 yıl sonra barıştı

Kan davalı 2 aile 26 yıl sonra barıştı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Belenli köyü ve Şeker Ören köyündeki iki aile arasında 2 kişinin öldürülmesi ile çıkan kan davası 26 yıl sonra kanaat önderlerinin girişimi ile son buldu.

DİYARBAKIR - Çınar ilçesine bağlı Belenli (Omera) köyü Edip aşireti ile Şeker Ören köyü Hacı Şerif aşireti arasında 1988 yılında 2 kişinin ölümüyle başlayan kan davası, 26 yıl sonra sona erdi. Kanaat önderlerinin girişimi sonrası her iki aile barıştı. Barışma buluşması, Bismil’de bir düğün salonunda gerçekleşti. Barış yemeğine iki aşiretin fertlerinin yanı sıra birçok vatandaş da katıldı.

 

Barış yemeği programı, Göksu köyü Camii İmamı Yılmaz Yavuz Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Programda bir konuşma yapan Diyarbakır Nebi Camii imamı Ömer İler, “Her iki aile, daha önce komşu köy olarak yaşıyordu. Bir birileriyle o kadar samimi olmuşlardı ki onları gören akraba sanırdı. Ama ne yazık ki üzücü bir hadiseden dolayı bu iki aile 26 yıl boyunca bir birileriyle husumetli oldular. Allah nasip etti bu güzel ortam meydana geldi. Temennimiz o dur ki bir daha memleketimizde, insanlarımızın arasında bir daha böyle üzücü hadiseler meydana gelmesin. Bu tür olaylar bizi kardeş olmaktan alıkoyamaz. İki Müslüman kardeş arasında bir husumet olduğunda üçüncü şahıs aralarını bulmak için aracı olsun. Böyle olaylarda herkesin elini taşın altına koyması gerekir.”dedi.

 

Programda bir konuşma yapan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ise bizler bugün çok sevinçliyiz iki değerli ailenin barışına şahitlik etmek için buradayız. Her iki aileyi de kutluyoruz, burada konuşma yapan hocalarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.”şeklinde konuştu.

 

Barışma merasiminde her iki aile Kur’an-ı Kerim’in altından salâvatlar ve tekbirler eşliğinde geçerek kan davasını sonlandırdılar. Daha sonra konuklara yemek ikramında bulundu. Program, Yılmaz Yavuz Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yaptığı duayla son buldu. (Hasan Gündüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.