Kan davası barış yemeğiyle sona erdi

Kan davası barış yemeğiyle sona erdi

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde, Çetinkaya ve Bil aileleri arasındaki kan davası, kanaat önderleri ve mülki amirlerin araya girmesi sonucu verilen barış yemeğiyle sona erdi.

BATMAN - 1994 yılında Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yücebağ beldesinde, 6 kişinin ölümü ile sonuçlanan ve 20 yıldır devam eden husumet kanaat önderleri ve mülki amirlerin araya girmesi sonucu verilen barış yemeğiyle sona erdi.

 

Verilen barış yemeğine Batman Valisi Yılmaz Arslan, 22-23. dönem milletvekilleri İhsan Arslan, Ahmet İnal, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İl Müftüsü Hasan Çağlar, kanaat önderleri ve kan davalıları katıldı.

 

Havzullah Kavak'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan program, İl Müftüsü Hasan Çağlar'ın günün anlam ve önemine değinen konuşmasıyla devam etti. Husumetlerin devam etmemesinin Allah'ın ve Peygamberimizin emri olduğunu hatırlatan Müftü Çağlar, insanların sulh içerisinde yaşaması gerektiğini ve İslam dininin barış dini olduğunu belirtti.

 

Daha sonra söz alan Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan, yapılan barışta emeği geçen herkese teşekkür ederek en kötü barışın kavgadan iyi olduğunu ve sulh içinde kalmak gerektiğini ifade etti.

 

Son olarak söz alan Batman Valisi Yılmaz Arslan, 25 yıldan beri idarecilik yaptığını ve bugüne kadar yüzlerce toplantı ve etkinliklere katıldığını ama en anlamlı ve içi dolu olan toplantının bulundukları toplantı olduğunu söyledi. Vali Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "20 yıldır bu insanların şu veya bu sebepten dolayı girdikleri girdaptan çıkmaya karar vermeleri ve bunu sulh yoluyla çözme iradesi göstermeleri gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Bizim dil olarak, bölge olarak ve ülke olarak barışa, huzura ve sulha ihtiyacımız var. Son 7-8 ayda Hükümet tarafından yapılan sulh sayesinde bölgemizde çok güzel bir hava hakimdir. Bunun olumlu etkisini yaşıyoruz. Gelin hep birlikte köylerimizi, mezralarımızı, ilçelerimizi, ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi sulhun, barışın, kardeşliğin ve dostluğun geliştiği bir çiçek bahçesine çevirelim." dedi.

 

Konuşmaların ardından barış yemeği, Müftü Çağlar'ın yaptığı dua ile sona erdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.