Kan davası barışla bitti

Kan davası barışla bitti

Karslı iki aile arasındaki kan davası, Bursa’da yapılan bir programla barış ile sonlandı.

Karslı Yurttapan ve Bahçıvan ailelerinin arasındaki kan davasına Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının  aracılığı ile son verildi.

Yurttapan ve Bahçıvan aileleri arasında 15 ay önce 13 ve 14 yaşlarında iki çocuğun tartışması sonrası başladığı belirtilen olaylarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de cezaevine konmuştu. Bursa Valiliği ile Yıldırım Belediyesi öncülüğünde, BEBOB, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır Federasyonu’nun katkıları ile iki ailenin önde gelen bireyleri Barış Manço Kültür Merkezi’nde bir araya getirildi. Karşılıklı protokol imzalanması ve aile üyelerinin Kur-an’ı Kerim’e el basmaları ile kan davası sona erdi.

“Bayramlar bu amaçlar için kullanılması gereken önemli müstesna zaman dilimleridir”

Kurban Bayramı öncesi böyle bir barışın herkese örnek olması gerektiğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu bayram vesilesi ile Yurttapan ve Bahçıvan ailelerinin geçmişte yaşamış olduğu husumetin giderilmesi adına emeği geçen başta STK’lar olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Bayramlar aslında tam da bu amaçlar için kullanılması gereken önemli müstesna zaman dilimleridir. Bizler kadim bir medeniyete sahip bir toplumuz. Sadece bu günü yaşamak ya da geleceği tanzim etmek değil, gelecekle birlikte geçmişi de inşa etmemiz lazım.” dedi.

Kan davasının Türkiye’nin kanayan bir yarası olduğunun altını çizen Edebali “Topraklarımızda maalesef meydana gelen bu üzücü olayları, sevgi, kardeşlik ve paylaşma ile aşmamız gerekiyor. Kin, öfke ve nefret hayatı felç eden unsurlardır. Bugün atılan adım ile inşallah kardeşliği ve geleceği tesis edeceğiz. Burada söylenecek en güzel cümleler, bu iki ailenin yan yana oturmasından daha güzel olamaz.” şeklinde konuştu.

“Dinimiz barışı emrediyor”

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise çok hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini belirterek “Bizler üç günden fazla küs durmayı yasaklayan bir dinin mensuplarıyız. Ama dinimiz bunu emretmesine rağmen zaman zaman incir çekirdeğini doldurmayacak meseleler dolayısı ile cana kıyabiliyoruz.” diye konuştu.

Karaoğlu, “Bu kardeşlikte emeği geçen herkese ve özellikle ailelere teşekkür ediyorum. Tüm yaşanmışlıkları arkaya iterek geride bırakarak bugün bizim şahitliğimizde kucaklaşmak üzere bir araya gelen aile büyüklerini tebrik ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarının böyle anlamlı bir konuda çalışma yapması Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliğinde hep birlikte barışın tesis edilmesi çok önemli. Önce ailelerimize gösterdikleri sağduyu için teşekkür ediyorum. Barışla kardeşlikle sonuçlanan bu konuda emeği geçenleri kutluyorum. Artık ailelerimiz bir taraftan doğup büyüdükleri yerlerde kardeşçe yaşayacaklar. Bursa’da Yıldırım’da yaşayan aile fertleri de bundan sonra rahat nefes alacak.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.