Kanada'da İslam düşmanlığı: Aynı aileden 4 kişi araçla ezilerek katledildi

Kanada'da İslam düşmanlığı: Aynı aileden 4 kişi araçla ezilerek katledildi

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde dün gece, bir minibüs şoförünün aracını kaldırımdaki yayaların üzerine sürdüğü saldırı sonucu aynı aileden 4 kişinin öldüğü, 1 çocuğun ağır yaralandığı belirtildi.

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde, dün gece, aracını kaldırımdaki yayaların üzerine süren minibüs sürücüsü, biri 15 yaşında kız çocuğu olmak üzere 4 kişinin ölümüne ve 9 yaşındaki bir erkek çocuğunun da ağır yaralanmasına neden oldu.

Kanada'da minibüsle yayaların ezildiği saldırının "İslamofobik" nedenle yapılmış olabileceğini belirten London Polis Şefi Steve Williams, dün gece gerçekleşen ve aynı aileden 4 kişinin öldüğü, 1 çocuğun ağır yaralandığı olaya ilişkin, "Kurbanların, İslam inancından dolayı bu saldırıda hedef alındığına inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Saldırının kasıtlı bir eylem olduğuna inandıklarını kaydeden Williams, aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybetmesini "yıkıcı bir kayıp" olarak niteledi.

Ülkenin ileri gelen Müslüman sivil toplum örgütlerinden Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM) tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada da Müslüman aileye yönelik korkunç saldırıdan dolayı dehşete düşüldüğü kaydedilerek adalet çağrısında bulunuldu.

20 yaşında olduğu belirtilen Nathanial Veltman adlı sürücünün yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

2017 yılında Quebec City'de 6 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı cami saldırısında, Kanada'daki Müslümanlar yaygınlaşan İslam düşmanlığı nedeniyle saldırıya maruz kalmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.