Kanada'dan UCM'nin Filistin lehindeki kararına tepki

Kanada'dan UCM'nin Filistin lehindeki kararına tepki

​Kanada Dışişleri Bakanı Marc Garneau, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) işgal altındaki Filistin topraklarında yargı yetkisi bulunduğuna hükmetmesi kararından memnun kalmadıklarını belirtti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM), Filistin topraklarındaki olası savaş suçları davalarındaki yargı yetkisine ilişkin kararıyla aynı görüşte olmadıklarını belirten Garneau, bu itirazlarını çeşitli vesilelerle mahkemeye ilettiklerini söyledi.

Garneau, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

israil ile barış ve güvenlik içinde yan yana yaşayan bir Filistin devletinin kurulması da dahil olmak üzere Orta Doğu'da kapsamlı, adil ve kalıcı bir barış hedefini desteklemeye devam ediyoruz. Bir Filistin devletinin kurulması ancak taraflar arasında doğrudan müzakere yoluyla sağlanabilir. Bu tür müzakereler başarılı olana kadar, Kanada’nın uzun süredir devam eden pozisyonu, bir Filistin devletini ve bu nedenle Uluslararası Ceza Mahkemesi Roma Statüsü de dahil olmak üzere uluslararası anlaşmalara katılımını tanımadığı yönündedir. Kanada, bu tutumunu çeşitli vesilelerle Mahkeme'ye bildirmiştir.

Uluslararası Ceza Mahkemesinin (İnternational Criminal Court), Siyonist işgal rejiminin bütün itirazlarına rağmen Filistin topraklarında işlenen/işlenecek bütün savaş suçlarına dair Uluslararası soruşturma yetkisine sahip olduğunu 5 Şubat'ta açıklamıştı.


Kanada'dan UCM'nin Filistin lehindeki kararına tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.