"Kanalizasyon kokusundan ne kapıları ne camları açabiliyoruz"

"Kanalizasyon kokusundan ne kapıları ne camları açabiliyoruz"

Mardin'in Midyat ilçesinde kanalizasyon kokusundan evlerinin kapı ve camlarını açamadıklarını belirten Seyitler Mahallesi sakinleri, yetkililerden yardım bekliyor.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Seyitler Mahallesi'nde kanalizasyon sisteminin yıllardır onarılmaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Sokakların kötü kokudan geçilemez hale geldiğini söyleyen mahalleliler, okulda ders işleyen öğretmen ve öğrencilerin bu durumdan daha fazla etkilendiklerini belirttiler.

Özellikle Kocatepe İlkokulu ve Ortaokulunun bulunduğu 625 Sokak'ta lağım sularının dışarıya akmasının ciddi rahatsızlık verdiğini dile getiren vatandaşlar, yaz aylarında kötü koku nedeniyle mahallelerinin yaşanılmayacak duruma geleceğini ifade ettiler.

Mahalle sakinleri olarak birkaç defa belediyeye ve MARSU'ya başvurduklarını ama yine de sorunlarının giderilmediğini belirten Abdullah Karasakal, söz konusu sorunun 2 yıldır devam ettiği bilgisini verdi.

Karasakal, "Kanalizasyon yok. Bu pis su yüzünden tavuklarımız ölüyor ve çocuklarımız zehirleniyor. Ne camlarımızı açabiliyoruz ne de balkona çıkıp bir çay içebiliyoruz. Toplu olarak iki üç defa belediyeye gidip, kepçe istedik. 'Size kepçe göndereceğiz.' dediler ama göndermediler. 'Bize boru verin. Biz kendi imkânlarımızla yapacağız.' dedik. Ona da 'Tamam.' dediler ama yine göndermediler. Bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Belediye kendi imkânlarıyla bu işe el atsın. Bu pis suyun burada akmasını, komşularımızın bizden rahatsız olmasını istemiyoruz. Hem biz rahatsız oluyoruz hem de komşularımız. Akşamları sivrisineklerden uyuyamıyoruz. Bu saatten sonra yaz da geliyor zaten. Artık bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz." dedi.

"Okulun yanında olması ciddi rahatsızlık veriyor"

Kocatepe İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenlerinden Ahmet Kurt ise hem kendilerinin hem öğrencilerin kötü kokudan ciddi derecede rahatsızlık duyduklarını vurguladı.

"Belediyenin pasif kalması bizi üzüyor"

Belediyenin bu durumda pasif kalmasının kendilerini üzdüğünü dile getiren Kurt, şunları söyledi: "Çok fazla kelime söylemeye gerek yok, görüntüler ortada. Bildiğiniz kanalizasyon kokusu. Ne yürüyebiliyoruz ne akşam oturabiliyoruz ne de pencere açabiliyoruz. Daha kötüsü Midyat'ın en büyük okullarından birinin dibinde kanalizasyon akıyor ve bunun için belediyeye birkaç defa müracaat edildi. Belediyenin bu durumda pasif kalması bizi üzüyor. Yetkililerin en kısa zamanda, yaz gelmeden bu duruma el atması, bir an önce kanalizasyonu yapması gerekiyor. Biz artık yoldan ziyade bir an önce bu kanalizasyonun yapılmasını talep ediyoruz. Bu kirliliğin sona ermesini istiyoruz."

"Buranın normal haline döndürülmesini istiyoruz"

"Dünyada en büyük ölümler sinekle başladı. Burada sivrisinekten durulmuyor." diyen Kurt, "Biz yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Yazın okulda kurslar devam ediyor. Mahallenin bütün çocukları burada. Biz sadece buranın bir an önce normal haline döndürülmesini istiyoruz. Ekstra bir şey istemiyoruz, sadece kanalizasyon yapılmasını talep ediyoruz. Yetkililerden bir an önce bu konuda bir şeyler yapmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Ne camları ne de kapıları açabiliyoruz"

Bir diğer mahalle sakini Mehmet Emin Ataç ise "Biz kanalizasyonların yapılmasını istiyoruz. Artık sineklerden, pis kokudan idare edemiyoruz. Buradan millet gelip geçiyor. Birbirimizi şikâyet etmek istemiyoruz. Balkona çıkamıyoruz, koku üzerimize geliyor. Ne camları ne de kapıları açamıyoruz. Çocuklarımız da buradan gelip geçiyor." ifadelerini kullandı. (Süleyman Tunç-İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.