"Kandillerin manevi huzuru köylerin her hanesinde yaşanıyor"

"Kandillerin manevi huzuru köylerin her hanesinde yaşanıyor"

​Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Sağlıksuyu köyünde Mevlid Kandili ihya edildi.

Doğubayazıt'a bağlı Sağlıksuyu (Arzep) köyü Camisinde Mevlid Kandili idrak edildi.

Köy halkının yediden yetmişe akın ettiği camide Mevlid Kandili programı Hafız Müdür Akaya'ın  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Okunan Kur'an-ı Kerimin ardından söz alan İlahiyatçı Ahmet Zariç Mevlid Kandilinin önemine değindi. Zariç konuşmasında şunları söyledi, "Bugün Hicri takvime göre Hz. Peygamberin veladetinin yıl dönümüdür. Hz. Peygamberin bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkma ve onu gerçek manada anlamak için bu ayeti kerime bize en güzel örnektir. 'Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve Ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir."

Zariç "Bu gece köyde şehirde fark etmez camileri dolduran tüm Müslümanların Peygamber sevgisi ile buralara geldiğini ve bu sevginin bitmeden artığını bu vesileyle, getirdiği Allah'ın mesajıyla insanları karanlıklardan nura çıkaran o kutlu Nebi'nin bu asrımızda nuruyla aydınlatması için sevgisini işleyerek ve yaşayarak asrımızı aydınlatalım" dedi.

Programda okunan Mevlid-İ Şerifin esnasında camideki cemaatinin duygulandığı gözlemlenirken program kılınan namaz ve dağıtılan ikramlardan sonra son buldu.

Köylerde kandillerin bir başka güzel olduğunu belirten Müdür Akaya da "Bugün âlemlere rahmet olarak gönderilen son Nebi Hz Muhammed’in kutlu veladet yıl dönümüdür. Bizde bu münasebetle bu akşam camiye ayrı bir haz ile geldik. Evet, bugün Mevlit Kandili lakin sadece bu Kandil değil tüm Kandillerde köyümüzde ve diğer köylerde tatlı bir telâşe, tatlı bir haz yaşanmakta. Kandillerin manevi huzuru köylerin her hanesinde yaşanıyor. Dağıtılan ikramlarla, tutulan oruçlarla bu mübarek günler manen süsleniyor. Köylerde Kandil atmosferi bir başka hissediliyor. Kısacası köylerde Kandiller bir başka güzel dersek yerinde olur." dedi.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.