Kanser hastaları Coronavirus aşısını yaptırabilir mi?

Kanser hastaları Coronavirus aşısını yaptırabilir mi?

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Onkoloji Uzmanı Doktor Yakup Ergün, Coronavirus aşısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Kanser hastalarının, Covid-19 açısından riskli grupta olduklarından dolayı bu hastalıktan korunmak kendileri için önem arz ettiğini belirten Ergün, “Kanser hastaları güvenli bir şekilde aşılarını yaptırabilirler” dedi.

Enfeksiyonlardan korunmanın en iyi yolun aşılanma olduğunu vurgulayan Dr. Yakup Ergün, “Kanser hastaları, Covid-19 açısından riskli grupta olduklarından dolayı bu hastalıktan korunmak önem arz etmektedir. Bu tür enfeksiyonlardan korunmada en etkili yolun aşılanma olduğu iyi bilinmektedir. Sağlık Bakanlığımız tarafınca ülkemizde uygulanmasına başlanan SINOVAC aşısı tıpkı grip aşısı gibi inaktif (ölü) aşı olup yan etkiler açısından en güvenilir aşı grubundadır. Başta Türk Tıbbi Onkoloji Derneği olmak üzere kanserle ilgilenen uluslararası birçok kuruluş, kanser hastalarının Coronavirus aşısını yaptırmasını önermektedirler. Bu bağlamda bizde kanser hastalarımıza sırası gelince Coronavirus aşısını yaptırmalarını öneriyoruz.” diye konuştu.

Açıklamasının devamında Ergün, “Diğer önemli bir husus ise aktif olarak kanser tedavisi alan hastalarımızın durumudur. Bu hastalarımız da güvenli bir şekilde aşılarını yaptırabilirler. Ancak bazı kemoterapi ilaçları kan değerlerini belirgin olarak düşürdüğünden aşı yapılan yerde kanama görülebilir. Bu nedenle kan değerini düşürebilen kemoterapi ilacı alan hastalarımıza aşı öncesi kan değerlerini kontrol ettirmelerini, kanama açısından risk teşkil edecek kan düşüklüğü olmaması halinde aşılarını gönül rahatlığıyla yaptırmalarını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.


Kanser hastaları Coronavirus aşısını yaptırabilir mi?

Kanser hastaları Coronavirus aşısını yaptırabilir mi?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler