Kanser olan eski belediye başkanı sağlığına kavuştu

Kanser olan eski belediye başkanı sağlığına kavuştu

Kanser olan Bilecik Bozüyük'e bağlı Dodurga Belediyesinin eski başkanı, geçirdiği ameliyatla tekrar sağlığına kavuştu.

Böbreğinde tümör tespit edilen Bilecik Bozüyük'e bağlı Dodurga Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Yetim (55), geçirdiği ameliyatla tekrar sağlığına kavuştu.

Hayvancılıkla uğraşan ve her sene rutin sağlık kontrollerini yaptıran Yetim, bir ay önce sağlık kontrollerini yaptırmak için yine hastaneye gitti.

Yapılan tetkiklerin sonucunda doktoru tarafından Yetim'e kanser olduğu söylendi. Böbreğinde 14 santim tümör tespit edilen Yetim, Memorial Antalya Hastaneleri Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Doktoruna, bayram hediyesi olarak Kurban Bayramı'nı evinde sevdikleri ile geçirmek istediğini söyleyen Yetim, taburcu olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Hiç beklemediği bir anda bu sağlık sorunu ile karşılaşmanın kendisini çok şaşırttığını belirten Yetim, "Hayvancılıkla uğraşıyoruz ve beden gücü bizim için çok önemli. Kontrol gününe kadar yine hayvanların arasında çalışıyordum. Hiçbir ağrım veya şikâyetim yoktu. Yapılan kontrolde kansersin dediklerinde moralim çok bozuldu. Doktor araştırması yaparken Alihan Hocamın ismini çok duyduk. Kapalı yöntemle ameliyat olmak istiyordum, bu yüzden hiç düşünmeden Antalya'ya geldik. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum, neredeyse hastaneden koşarak çıkacağım. Döner dönmez yine hayvanlarımızla ilgilenmeye başlayarak, normal yaşamıma dönecekmiş gibi hissediyorum. Bugüne kadar aldığım en güzel bayram hediyesi bu." dedi.

"İlk başta eşim şaka yapıyor sandım"

Ahmet Yetim'in eşi Esma Yetim, şunları söyledi: "Eşimin hiçbir şikâyeti yoktu. Duyduklarımız karşısında şaşırdık kaldık. İlk başta eşim şaka yapıyor sandım. Çok ağladım çünkü insanın aklına kanser denildiğinde kötü şeyler geliyor. Buraya geldiğimiz için o kadar mutluyuz ki... İnsanın evinden uzak olması çok zor. 3 çocuğumuz var, onlar da babalarının hastalığı nedeniyle çok korktu ve dört gözle babalarını bekliyorlar."

"Laparoskopik böbrek çıkarma işlemi çok konforludur"

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Egemen İşgören ile birlikte ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alihan Gürkan ise "Hastamızda 14 santimlik büyük denebilecek bir böbrek tümörü vardı. Böbrek tümörleri normalde ağrı yapar veya belirti verir ama hastamızın hiçbir şikâyeti yoktu. Ahmet Bey ameliyatı kapalı yöntemle olmak istiyordu. Organ nakli konusunda da uzman olmam sebebiyle ameliyatını buraya gelip olmaya karar vermiş. Biz de hastamıza laparoskopik radikal nefrektomi yani kapalı böbrek tümörü ameliyatı yaptık. Normalde açık yapılan böbrek ameliyatlarında, kaburganın altından yapılan kesi çok ağrılı olur ve fıtıklaşma oranı yüksektir. Hastalarda estetik olmayan bir kesi izi kalır. Laparoskopik böbrek çıkarma işlemi bu nedenle çok konforludur. Hastalar 2-3 gün içinde taburcu olabilir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.