Kanserde geç teşhis ölümlere giden neticeler doğurur

Kanserde geç teşhis ölümlere giden neticeler doğurur

Batman’da kanser birimi tarafından 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde kanser konulu bir sunum yapıldı.

Batman İl Halk Sağlığı Müdürlüğü kanser birimi tarafından Petrolkent Mahallesi’nde bulunan 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde “kanser” konulu bir sunum yapıldı.

“Kanser” konulu sunum Sunuma Petrolket Mahallesinde bulunan bayanlar, sağlık çalışanlarının ve hastalar katıldı.

“Kanser Haftası” münasebetiyle 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde düzenlenen “kanser” konulu bir sunum yapan Dr. Hamit Ulçay, kanserin dünyadaki en önemli ölüm sebeplerinden biri olduğunu belirtti ve kanserden korunma yollarıyla ilgili bilgi verdi.

Ulçay, koruyucu hekimliğin önemli konularından biri olan kanserden korunma eğitimini verdiklerini söyledi.

Kanserde erken teşhis ve erken teşhisin önemini anlattıklarını ifade eden Ulçay, “Eğitim Petrolkent Mahallesi’nde ikamet eden bayanlara yönelik oldu. Hangi konuda kanserden şüphelenmesi gerektiğini ve benzeri konularda gelen dinleyicilere Allah’ın izniyle eğitimini verdik. Meme ve rahim kanserleri bayanlarda sık rastlandığından dolayı eğitimi özellikle bayanlara verdik. Kanserde geç teşhis ölümlere kadar giden neticeler doğurur. Bunu engellemek için vücutlarıyla barışık olacak şekilde doktorlara erken gitmelerini kolaylaştıracak birkaç tane yöntemini öğrettik ve eğitimini verdik.” dedi.

Ulçay, “Kanserde erken teşhis çok önemlidir. Kanserden korkmamak gerekir. Eğer kanserde erken teşhisi sağlayacak olursak kanserden kurtulmak çok mümkün ama geç kalındığı zaman maalesef çok kısa sürede ölümle sonuçlanacak neticeler doğurmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.