Kapalı köy yolları açma çalışması devam ediyor

Kapalı köy yolları açma çalışması devam ediyor

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde devam eden kar yağışı nedeni ile çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, ekipler yolların açılması için çalışmalarına devam ediyor.

İki gündür aralıklarla devam kar yağışı nedeni ile Doğu Anadolu Bölesinde birçok köy yolu ulaşıma kapandı.

Belediye, İl Özel İdaresi ve Karayollarına bağlı ekipler yol açma çalışmasına devam ediyor.

Ağrı'da İl Özel İdaresine bağlı 78 araç, 91 personel ve 8 mobil ekiple karla mücadele çalışması yapılan kentte oluşturulan kar timleri, ulaşım sağlanamayan köy yolunun yeniden açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Tipide yol açarken zorlandıklarını belirten İl Özel İdaresi operatörlerinden Mehmet Ali Dayanmaz, "11 yıldır İl Özel İdaresinde görev yapıyorum. Şuan da kapalı köy yollarının açılması için 78 araç ve 91 personel ile çalışmalarımıza devam ediyoruz, gece gündüz mesai durumu gözetmeden. Özellikle sağlık ekiplerinin köylerde bulunan hastalara ulaşması için çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Tipi nedeni ile bazen zor durumda kalıyoruz açtığımız yol hemen kapanabiliyor. Yer yer uçuruma farkına varmadan yaklaşabiliyoruz, asfalt yollarda uyarı levhaları var yolumuzu görebiliyoruz ama stabilize yollarda çok zorlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erzincan'da, günlerdir devam eden kar yağışı nedeni ile 363 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Erzincan'ın yüksek rakımlı güzergâhlarında ağır tonajlı araçlar ilerlemekte güçlük çekerken karayollarının karla mücadele ekiplerince Erzincan-Erzurum, Erzincan-Sivas ve Erzincan-Gümüşhane kara yollarında başlatılan tuzlama ve kar küreme çalışmaları devam ediyor.

Kar yağışıyla beyaza bürünen Erzurum'da, soğuk havanın etkisiyle çeşmeler ve şadırvanlar buz tuttu. Kentte, belediye ekipleri yollarda buz ve kar temizleme çalışmasına devam ediyor.

Kars'ta gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı zorlaştırıyor. Kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava parçalı ve çok bulutlu olacak, aralıklı hafif kar yağışı etkisini sürdürecek.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Yapılan açıklamada, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 11, Ağrı'da 6, Ardahan'da 5, Erzurum ve Iğdır'da 4, Tunceli'de 3 ve Erzincan'da 2 derece ölçüldüğü belirtildi. Gün içinde en yüksek sıcaklıkların ise Tunceli'de 3, Iğdır, Erzincan ve Ardahan'da 1, Erzurum'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 3 ve Kars'ta 2 derece olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.