Kapalı Maraş şehri 46 yıl sonra yeniden açıldı

Kapalı Maraş şehri 46 yıl sonra yeniden açıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan ve 46 yıldır kapalı olan Kapalı Maraş şehrinin bir bölümü bugün itibarıyla halkın kullanımına açıldı.

Mağusa'daki Maraş bölgesi, adayı ikiye ayıran yeşil hat üzerinde kalması nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararıyla 1974'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rum kesimi arasında tampon bölge ilan edilmiş ve kapatılmıştı.

O dönemde dünyanın önde gelen turizm merkezleri arasında gösterilen Maraş'ın yeniden açılması için yapılan girişimler sonuçsuz kalmıştı.

Gazimağusa şehri sınırları içinde kalan ancak girişin yasak olduğu bölge, Ada'daki taraflar arasında yapılan müzakerelerde de defalarca masaya gelmiş ama görüşmelerden bir sonuç alınamamıştı.

KKTC'de 18 Haziran 2019'daki Bakanlar Kurulu toplantısında Maraş'ın açılması ve uzman ekiple bilimsel envanter çalışması yapılması kararı alınmıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar Maraş'ın perşembe günü halkın kullanımına açılacağını duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.