Kapan-56 Operasyonunun bir yıllık bilançosu açıklandı

Kapan-56 Operasyonunun bir yıllık bilançosu açıklandı

Siirt Valiliği, il genelinde devam eden "Kapan-56 Operasyonu"nda son bir yılda 414 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Siirt Valiliği, il genelinde son bir yılda gerçekleşen uyuşturucu operasyonlarında 31 kilo 800 gram esrar, 27 kilo 500 gram uyuşturucu madde ve 84 adet ecstasy hapın ele geçirildiğini ve uyuşturucu sattıkları ya da kullandıkları tespit edilen 414 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Başta Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube olmak üzere, Özel Harekât, Çevik Kuvvet, ekipleri, kent genelinde bazen nokta operasyonu, bazen de 2 gün süren uyuşturucu operasyonları düzenledi.

Mahalle ve caddeleri ablukaya alan ve kapama noktaları oluşturan ekiplere destek olarak İnsansız Hava Araçları Büro Amirliğine ait droneler ve dedektör köpekler de kullanıldı.

Bir yandan uyuşturucu kullanan ve satanlara yönelik operasyonlar yapan polis ekipleri, diğer yandan da uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yürüttü.

Narkotik Suçlarla Mücadele ve Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, kent genelinde özellikle gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde onları uyuşturucu ile mücadele konusunda bilgilendirme çalışmalarına da devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.