​Kapıcı ve kazan dairelerine sel suyu basan Memur-Sen TOKİ Yönetimi belediyeyi suçladı

​Kapıcı ve kazan dairelerine sel suyu basan Memur-Sen TOKİ Yönetimi belediyeyi suçladı

​Diyarbakır Memur-Sen TOKİ alanını basan sel suyu nedeniyle kapıcı ve kazan daireleri ile çocuk parkının bulunduğu alanlar suya gömüldü. Site yönetimi, yetkilileri defalarca aradıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti.

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Memur-Sen TOKİ'de dün etkili olan sağanak nedeniyle yaklaşık 30 daire sular altında kaldı. Kapıcı ve kazan dairelerinin bulunduğu bodrum katlarına 2 metreyi aşkın su girdi. 

Sel suları nedeniyle kapıcıların evleri eşyalarla birlikte sular altında kalırken kazan dairelerinde bulunan elektrik panosu, TV uydusu, internet şebekesi komple arıza verdi. Bazı bina sakinleri 2 gün boyunca elektriksiz kaldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar Belediyesi, DİSKİ, itfaiye ve AFAD'ı defalarca aradıklarını belirten Memur-Sen TOKİ Yönetim Müdürü İbrahim Bozkurt, tüm çabalarına rağmen yetkililerin ilgilenmediğini söyledi.

Bozkurt, "Dün saat 11.00-12.00 sıralarında yağmur yağdı. Yağan yağmur belediyeye ait alanda birikince TOKİ'nin bahçe duvarlarını aşıp binalara doğru aktı. Saat 12.00 sıralarında DİSKİ'yi aradık ve onlara, 'yağmur suyunun birikip binalara doğru geldiğini ve acil olarak müdahale etmelerini' söyledik. Onlarda 'tamam ekipler göndereceğiz' dediler. Ondan sonra yağmurun bastırması sonucu biriken su seviyesi aşıp binalara girdi. " dedi.

"DİSKİ: Suyu tahliye edecek hiçbir aracımız yok, başınızın çaresine bakın"

Belediye ekiplerini aradıklarını ama eleman eksikliğinden dolayı ekip göndermediklerini söyleyen Bozkurt, bu durumun utanç verici olduğunu belirtti.

Bozkurt, "Binada kapıcılık yapanların evlerindeki rögarları patladı. Binaya giren suyun seviyesi 2 metreye yükseldi. Bütün elektronik cihazlarımız su altında kaldı ve zarar gördü. Saat 15.00 gibi tekrar aradık hiçbir şekilde gelmediler ve bizi itfaiyeye yönlendirdiler. Bizde itfaiye müdürlüğüne gittik. İtfaiyedeki arkadaşlar bize; 'Elimizde şu an cihaz yok, hiçbir şekilde yardımcı olamıyoruz.' dediler. DİSKİ de bize, 'elimizde yeterince eleman ve suyu tahliye edecek hiçbir aracımız yok. Başınızın çaresine bakın veya başka bir ekibi arayın. ' dediler. Bu da utanç verici bir cevaptı." ifadelerini kullandı.

"Şu an 30'a yakın bina elektrikten yoksun"

Daha öncede aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirten Bozkurt, "Bu ilk olan bir olay değil. Bundan 10 gün önce tekrar bir su baskını oldu ama bu kadar yüksek maliyetli bir zarar yoktu. Bu sıkıntının giderileceğini söylemiştiler ama tekrardan su baskını oldu. Şu an 30'a yakın bina elektrikten yoksun bir şekildedir." dedi.

"Salgından dolayı evde çalışan personellerimiz var"

Salgından dolayı evlerde çalışan personellerin olduğunu belirten Bozkurt, elektrik, internet ve kazanların bozulmasından dolayı evlere enerji verilemediğini söyleyerek şöyle konuştu: "Şu an Covid-19 salgını var ve hâlen soğuk havalar hâkim. Salgından dolayı evde çalışan personellerimiz var ve hiçbir şekilde evlerine elektrik gitmiyor, internet çekmiyor ve kazanlar da bozulduğu için evlere ısı gitmiyor. Bunların giderilmesi için kaymakamlık, DİSKİ, AFAD, Kayapınar Belediyesi ve Valiliğe gittik. Kime gittiysek hepsi bu iş için başkalarına yönlendiriyor. Zararlarımız için hâlen bir tespit yapamadık." 

Bozkurt, son olarak, "20 gün önce burada çöken yol vardı. Belediyeyi aradık çöken yolun kendilerine ait olmadığını DİSKİ'yi aramamızı söylediler ve bizde DİSKİ'yi aradık. DİSKİ gelip baktı ve bize; 'Bu şartlarda çalışamayız' dediler. Burada belediyeye ait otobüsler ve ağır araçlar geçiyor ve her an yol çökebilir. Bu yol ve yağmurdan dolayı su basan binaların zararları için yetkililerden destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Pencereleri kırıp çocuklarımı kurtardım"

Evinin bodrum katında olmasından dolayı çocuklarını kurtarmak için pencereyi kırdığını ve o şekilde çocuklarını kurtardığını söyleyen kapıcı Bayram Yıldırım da itfaiyeyi ve DİSKİ'yi aradığını ancak kendileriyle ilgilenmediğini belirtti.  

Yıldırım, "Dün evimizi su bastı. Burada yaşıyoruz. Pencerelerimizi kırıp çocuklarımızı kurtardık. Çocuklarımı çıkardıktan sonra itfaiyeyi ve DİSKİ'yi aradık ama hiçbiri bizimle ilgilenmedi. Bugünde kimse bizimle iletişime geçmedi. Bu sel eğer akşam olsaydı ne kendimi ne de çocuklarımı kurtarabilirdim. Selden dolayı beyaz eşya ve dolaplarımız suyun içinde kaldı. Yaklaşık olarak 15-20 bin TL maddi hasarım oldu. Ben burada kapıcılık yapıyorum, gerçekten yardıma çok ihtiyacım var." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.