Kar yağışına çocuklar gibi seviniyoruz

Kar yağışına çocuklar gibi seviniyoruz

Kente ilk karın düşmesine çocuklar gibi sevindiklerini söyleyen Malatyalılar, çünkü karın bolluk bereket getirdiklerini dile getirdiler.

Son günlerde yurdu etkisi altına alan kar yağışı birçok ilde olduğu gibi Malatya'da da sabahın erken saatlerinde etkisini gösterdi. Kente yağan ilk kar ile güne uyanan Malatyalılar, yaşadıkları sevinci anlattı.

Karın yağmasıyla mikropların öldüğünü söyleyen Sündüz Altay, "Kar yağmadan önce havalar çok soğuktu. Karın yağmasıyla biraz daha iyi oldu. Karın yağması güzel oldu." dedi.

Malatya'ya yılın ilk karın yağmasından dolayı çok sevinçli olduğunu söyleyen Onur İlgarus, "Karın gelmesiyle bereket geliyor. Havanın mikrobu ölüyor. İnşallah kar yağışı böyle devam eder ve bolluk bereket eksilmez." şeklinde konuştu.

"Malatya'mıza bereket yağdı"

Karın yağmasıyla bereket yağdığını ve her yerin tertemiz olduğunu söyleyen Murat Ürkmez, "Havalar çok soğumuştu. Kar yağmasını bekliyorduk yağmasıyla hava bir anda ısındı ve güzel oldu. Sabah uyandığımızda her yer bembeyaz ve çok güzel oldu." ifadelerin kullandı.

"Kar yağışı beraberinde bolluk ve bereketi getiriyor"

İshak Öztürk ise şunları söyledi: "Malatya'ya yılın ilk karı düştüğü için çok mutluyuz. Çünkü kar yağışı beraberinde bolluk ve bereketi getiriyor. Özellikle hastalıklar azalıyor. Kar yağmazsa su olmaz su olmazsa hayat olmaz."

"Kar yağışına çocuklar gibi seviniyoruz"

Kar yağışına çocuklar gibi sevindiklerini söyleyen Sami Yiğit, "Kar yağışı rahmet ve berekettir. Fazla kar yağdığında biz sürücüler rampalarda zorlanıyoruz. Belediyemizin buraya (TOKİ) daha fazla önem vermesini bekliyoruz." dedi.

"İnşallah Malatya'mız hep böyle kar yüzü görür"

Nice kar yağışlarını Allah'tan dilediğini söyleyen öğrencilerden Zeliha Sarıgül, "Malatya halkı olarak çok mutluyuz. İnşallah böyle devam eder, Malatya'mız hep böyle kar yüzü görür. Hep böyle mutlu oluruz ve içimiz böyle bembeyaz ferahlıklarla dolsun." dileğinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.