Karacadağ çevresindeki köy yollarına menfez köprü çalışması başlatıldı

Karacadağ çevresindeki köy yollarına menfez köprü çalışması başlatıldı

Karacadağ eteklerinden gelen yağmur ve kar sularının çevredeki köylerde yaşamı güçleştirmesi ve tarım alanlarında tahribata yol açması nedeniyle Bağlar Belediyesi menfez köprü çalışması başlattı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ bölgesindeki birçok köy, yağışın etkili olduğu dönemlerde, meydana gelen sel baskınları ve doğal afetlerin önüne geçmek için Bağlar Belediyesi menfez köprü çalışması başlattı.

Bağlar Belediyesi, yaşamı kesintiye uğratarak insan sağlığı için tehdit oluşturan ve köylülerin hayvanlarını otlattıkları mera alanlarına da zarar veren doğa olaylarına karşı 5 köyde 8 menfez köprü inşa etmek üzere çalışma başlattı. Kış dönemi gelmeden tamamlanması planlanan köprü çalışması köylüleri memnun etti.

Vatandaşların yaşadığı sorunlara kayıtsız kalmalarının söz konusu olmayacağını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, belediyenin tüm imkânlarını kullanarak bu hizmeti yerine getireceklerini söyledi.

Beyoğlu, "Bu makamlarda oturan bizler, halkımıza hizmet etmekle sorumluyuz. Çünkü makamların sahibi halkımızdır. Köylerimizde yaşanan sorunları tespit ediyoruz, muhtarlarımızla iletişim halindeyiz. Kapımız ve imkanlarımız sonuna kadar onlara açıktır. Doğa olaylarından etkilenen köylerimize menfez köprüler kazandırıyor, yollarını yapıyoruz. 5 köyümüzde menfez köprü çalışmalarını kış gelmeden önce bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşımız mutlu olursa biz de mutlu oluruz." dedi.

"Doğa Olayları Yaşamımızı Kesintiye Uğratıyor"

Buyuransu Köyü Muhtarı Çelebi Çadırcı, "Karacadağ'dan gelen yağmur ve kar suları birçok kez doğal afetlere neden oluyor. Aynı köyün içinde evden eve gidemiyor, çocuklarımızı okula gönderemiyor, hayvanlarımızı otlatamıyoruz. Tarım alanlarımız zarar görüyor, hayvanlarımız telef oluyor. Hastamız olduğunda şehre götüremiyoruz. Kendi imkânlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık ama yetmiyor." ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Yusuf Volkan, yaşanan doğa olayları nedeniyle yılın önemli bir bölümünde sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekerek, "Yaşadıklarımızı anlatmaya kelimeler yetmez. Yağışlı günlerde irtibatımız ve ulaşımımız kesiliyor, buralar felaket yerine dönüyor. Maddi ve manevi zararlarımız oluyor. Sorunumuzu çözmek için çalışma başlatan Bağlar Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz." şeklinde görüşlerini dile getirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler