Karacadağ mayın şehitleri anılacak

Karacadağ mayın şehitleri anılacak

PKK'nin 1994 yılında Karacadağ bölgesindeki Yıllarca (Gogwerî) köyü yoluna döşediği mayının infilak ettirilmesi sonucu şehid olan 11 köylü, 10 Mart Cumartesi (yarın) günü kabirleri başında düzenlenecek bir anma merasimi ile yâd edilecek.

PKK'nin 1994 yılında Karacadağ bölgesindeki Yıllarca (Gogwerî) köyü yoluna döşediği mayının infilak ettirilmesi sonucu şehid olan 11 köylü için anma programı düzenlenecek.

Program hakkında açıklama yapan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, PKK zulmüne, baskılarına boyun eğmedikleri için 24 yıl önce mayınlı pusu kurularak aralarında çocukların da olduğu 11 kişinin vahşice katledildiğini söyledi.

Çelik, "PKK tarafından bu bölge insanına çok acılar yaşatıldı. Bölge halkından kendilerine tabi olmayan, kendi ideolojilerine inanmayan dindar bölge halkını vahşice katlettiler. Bu olaylardan biri de 10 Mart 1994 yılında Karacadağ'a bağlı Gogwerî köyünde yaşandı. Bir Kadir Gecesi sabahında, bayram hazırlığını yapmak için şehre giden köy otobüsü mayınların hedefi oldu. Bu elem verici hadisede 11 Müslüman şehid oldu. Yaklaşık 40 köylü de yaralandı. Şehid olanlar içinde çocuklar da vardı." dedi.

"Şehitler kendi kanlarıyla aziz İslam dininin yücelmesine, yayılmasına vesile olmuş insanlardır"

90'lı yıllarda bölgede PKK'nin şiddetli baskıları olduğunu, halkın ise bu baskılara direndiğini hatırlatan Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Müslümanlar bu din uğruna Hz. Âdem'den günümüze kadar seve seve canlarını feda etmişler, bundan sonra da inşallah feda etmeye hazırdırlar. Bizim üzerinde durmak istediğimiz konu geçmişte ehli küfrün, Müslümanlara yaşattığı bu acı hadiseleri, acı olayları unutmamak, sürekli hatırda canlı tutmak ve geleceğimize yön vermesi için nesillerimize bunu aktarmaktır. 90'lı yıllarda PKK Karacadağ'daki Müslümanlara çok şiddetli baskılar uyguladı. Müslümanların direnmesi sonucu o bölgede barınamadılar. Hepimiz biliyoruz ki şehitler kendi kanlarıyla aziz İslam dininin yücelmesine, yayılmasına vesile olmuş insanlardır. Onların mübarek kanları sayesinde uyuyan insanlar ve nesiller uyanmıştır. Allah'ın ne emrettiğini, onların aziz kanlarıyla anlamış ve idrak etmişlerdir."

Karacadağ Yıllarca (Gogwerî) köyünde 10 Mart Cumartesi günü (yarın) saat 13.00'te şehitleri anma etkinliği düzenleyeceklerini belirten Çelik, tüm halkı bu programa beklediklerini söyledi.

Gogwerî köyü yoluna döşenen mayının infilak etmesi sonucu; İbrahim Dağtekin, Mele Hıdır Akyol, Bedri Soysal, Muhammed Halil Gölçer, Muhammed Emin Gölçer, Tacettin Parlak, Halil Demir, Kutbettin Ayhan, Muhammed Ayhan, Hacı Ramazan Yeşil, Ramazan Gölçe şehid olmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.